Ingezonden persbericht

RW Racing GP

Gemengde gevoelens speelden de hoofdrol bij RW Racing GP in en na de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. Luis Salom bleek opnieuw supersnel op het circuit van Phillip Island, maar wist die snelheid niet om te zetten in klinkende munt.

Salom had in de derde vrije training al bewezen heel goed uit de voeten te kunnen op Phillip Island door de derde tijd neer te zetten. Dat was geen gelukstreffer: de Spaanse coureur reed constant en in zijn eentje prima tijden. Kwalificatie op de eerste startrij was daardoor geen illusie, maar terechte hoop.
En al meteen in de kwalificatiesessie leek die hoop terecht. Salom was direct snel. ,,Dat was ook zo afgesproken,'' vertelt Salom. ,,Het dreigde te gaan regenen. Dan moet je zorgen dat je een snelle tijd hebt staan. En omdat ik me goed voel op Phillip Island en het vertrouwen er is, was dat geen probleem.''

Totdat Zulfahmi Khairuddin in de weg reed in bocht 11, waar Salom in de eerste vrije training was gevallen. Salom probeerde hem uit te remmen, moest daardoor van de ideale lijn af en ging onderuit. Hij kon wel verder rijden en het nakijken van de motor kostte slechts een paar minuten, maar het ritme was weg.
Salom kwam terug de baan op achter Hector Faubel en kon zo vlot de snelheid weer oppakken, maar het lukte niet om onder zijn tijd van 1.40.424 te komen. In de laatste ronde leek het alsnog te lukken en beloofden de tussentijden toch nog een tijd die goed was voor de top 5, maar in de laatste sectie reed Adrian Martin in de weg van Salom en moest hij van het gas af. De tiende plaats was daardoor het maximale.

,,Daar baal ik van,'' zei Salom. ,,Nu kun je hier uiteindelijk beter als tiende starten dan als negend e - als tiende sta je aan de goede kant van de baan - maar ik had liever twee rijen verder naar voor gestaan. Het zit erin, ik weet het. Ik heb de snelheid om hier op het podium te komen. Maar er gebeurt steeds iets waardoor het net mis gaat.''
Zie het origineel