Dienstenbond CNV

Nieuws

14 oktober 2011

Sociaal plan UVIT

Het lukte CNV Dienstenbond deze week om de laatste puntjes op de i te zetten in de gesprekken met UVIT over het licht gewijzigde sociaal plan.

Wat speelt er op de achtergrond
Tijdens de gesprekken over het aangepaste sociaal plan was het lastig om in te schatten wat het beoogde nieuwe bestuur van Univé van plan is met de organisatie. Om die reden is CNV er content mee dat er een sociaal plan is met een looptijd van 1 jaar van 01.01.2012 tot en met 31.12.2012, dat voor zowel VGZ als Univé geldt. Om meer zicht te krijgen op de inrichting van de nieuwe Univé organisatie spreekt CNV op 25 oktober met de heer Blankers en de heer Bijl.

De wijzigingen
In ruil voor onderstaande wijzingen is de kantonrechtersformule behouden. Werknemers wiens functie ingrijpend gewijzigd wordt, kan een passende functie aangeboden worden. Deze passende functie kan niet meer worden geweigerd. Als een medewerker zich binnen de termijn van 9 maanden niet weet te kwalificeren voor de functie, wordt hij alsnog herplaatsingkandidaat.

Het LAC verdwijnt als organisatie onderdeel, hiervoor in de plaats komt een loopbaanadviseur.

U kunt tot uiterlijk 24 oktober uw stem uitbrengen. Het sociaal plan kunt u lezen op de site van CNV Dienstenbond onder het tabblad financieel UVIT.
Voor vragen en- of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Arjan Baselmans, a.baselmans@remove-this.cnvdibo.nl of tel: 040-2116674.

In de volgende nieuwsbrief meer informatie over de gesprekken over de duiding en de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden.