Nederlandse Tafeltennisbond


Li Jiao naar laatste acht in enkelspel
14-10-2011

Li Jiao heeft zich vrijdagavond eenvoudig weten te plaatsen voor de kwartfinale van de EK tafeltennis. In het Poolse Gdansk won ze met 4-1 van de Duitse Kristin Silbereisen. Het was de eerste keer dat Li Jiao op dit EK in het enkelspeltoernooi een game prijs gaf. In 2010 en 2011 sneuvelde de Nederlandse kopvrouw in de achtste finales. Chen Zhibin: "Li Jiao is in goede vorm. Andere jaren had moeite om goed te spelen in het enkelspeltoernooi." Het enkelspeltoernooi gaat traditiegetrouw een dag na het landentoernooi van start. "Dit jaar is ze fitter. Het ziet er goed uit voor haar", aldus de Chinese coach in Nederlandse dienst. Li Jiao: "Dit jaar was het landentoernooi minder zwaar dan andere jaren. Ik heb meer energie over voor het enkelspeltoernooi."

Li Jiao in actie tijdens de Europese Kampioenschappen in Gdansk (Foto: Manfred Schillings / NTTB)

Na het behalen van de kwartfinale beseft Li Jiao dat na winst in het landentoernooi afgelopen woensdag een tweede Europese titel dichtbij komt. "Ik behoor nu bij de laatste acht en natuurlijk wil ik voor de titel gaan. Iedere partij is belangrijk. Het is te vroeg om te zeggen of ik het toernooi kan winnen. Ik moet morgen eerst maar proberen van Pota te winnen", aldus de 38-jarige speelster uit Arnhem.

Li Jiao treft zaterdagmiddag in de kwartfinale de Hongaarse Georgina Pota uit Hongarije. Dinsdag troffen de speelsters elkaar nog in de halve finale van het landentoernooi. De Nederlandse versloeg de Oost-Europese in vijf games (16-14, 11-8, 5-11, 9-11, 11-7). Chen Zhibin: "Pota is in goede vorm. Ze is momenteel heel sterk." Li Jiao: "Ik heb het nooit makkelijk tegen haar. Ik moet me heel goed voorbereiden op deze wedstrijd."

EK tafeltennis, uitslagen

4e ronde enkelspel
Vrij 14 okt
Li Jiao (1) - Kristin Silbereisen (10, GER): 11-5, 9-11, 11-8, 11-6, 11-6

EK tafeltennis, programma

Kwartfinale
Zat 15 okt (13:00 uur)
Li Jiao (1) - Georgina Pota (11, HUN)

NTTB/RL