Hersenstichting


Woonzorgcentrum IJsselheem uit Kampen wint prijs van 35.000 euro

Woonzorgcentrum IJsselheem uit Kampen heeft de Kwaliteitsprijs van de Hersenstichting gewonnen. De prijs bestaat uit een subsidie van EUR 35.000 en is bedoeld voor een project dat de kwaliteit van leven van mensen met een hersenaandoening verbetert. De prijs werd gisteren uitgereikt ten overstaan van de ruim 1400 bezoekers van de Publieksdag, in de Utrechtse Jaarbeurs.

Het project van Woonzorgcentrum IJsselheem wil de organisatie en effectiviteit van afasiekoren verder onderzoeken met als eindproduct een protocol, waarin wordt beschreven hoe een afasiekoor kan worden opgezet en hoe deze vorm van groepstherapie het beste werkt. De jury onder leiding van ambassadeur Paula Udondek was onder de indruk van de gedrevenheid van het projectteam. Verder realiseert de jury zich dat het voor mensen die niet of moeilijk kunnen spreken een hele ervaring is dat zij hun stem weer eens horen. Het afasiekoor helpt enerzijds om mensen met een afasie beter te leren praten, maar bevordert tegelijk de sociale contacten. De jury vond het project eenvoudig realiseerbaar en roemt het feit dat het projectteam goede contacten heeft gelegd met andere afasiekoren die bereid zijn om kennis en ervaringen te delen. Er is ook gedacht aan de scholing van collega professionals.

De missie van de Hersenstichting is: verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten met een hersenaandoening. De nieuwe Kwaliteitsprijs, die jaarlijks gaat terugkeren, is een van de activiteiten om dat te bereiken. De jury bestond naast Udondek uit Ramon Ahmad, ervaringsdeskundige van Vereniging Cerebraal, Frederike van Markus, revalidatiearts Sophia Revalidatie, Marjan Zander van de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten en Annet Wielemaker van de Hersenstichting.

Voor een hr foto van de uitreiking, klik hier. Personen v.l.n.r.: Dorothea van Gaale (logopedist en aanmelder), Annelies de Bruin (logopediste) en juryvoorzitter (ambassadeur Hersenstichting) Paula Udondek. Foto credits: Ilco Kemmere.