Nederlandse Tafeltennisbond


Li Jie en Elena Timina tevreden met brons
15-10-2011

Li Jie en Elena Timina zijn zaterdag gestrand in de halve finale van het dubbelspeltoernooi. Het Nederlandse duo verloor met 2-4 van het koppel Paskauskiene/Fadeeva, de regerend Europees kampioen. "We hebben alles gegeven. Het was een toptoernooi, top gedaan", aldus een tevreden Timina.
Elena Timina: "Natuurlijk wilden we voor goud gaan. We hadden kansen, maar het geluk was niet aan onze kant. We hebben fantastisch gespeeld. Ik kan er mee leven." De halve finale was een herhaling van de finale van 2010, daarin verloren Li Jie en Elena Timina met 4-0 van het Litouws-Russische koppel. Timina: "Het zijn voor ons de lastigste tegenstanders die er zijn. Ze laten ons alle kanten van het veld zien. Ik ben helemaal kapot."

Li Jie en Elena Timina in actie op de EK in Gdansk (Foto: Manfred Schillings / NTTB)

Kort voor de EK kreeg Li Jie last van haar schouder. Ze speelde voluit, maar erkent achteraf dat haar blessure haar prestaties hadden beïnvloed. "Ik had het hele toernooi last van mijn schouder. Verdedigen ging prima, maar in de aanval had ik last. Ik denk dat het heeft meegespeeld", aldus de 27-jarige Arnhemse. Timina: "Normaal pakken we een paar punten per game op Jie's aanval, dat lukte vandaag niet." Li Jie: "Misschien kunnen we volgend jaar winnen."

Het was voor het eerst sinds een jaar dat Li Jie en Timina, de winnaressen van het zilver van 2010, samen speelden op een groot toernooi. Li Jie had het afgelopen jaar een duo gevormd met Li Jiao. Timina: "Ik vond dat we heel goed speelden, maar het heeft vast een rol gespeeld dat we niet veel samen getraind hebben. Misschien hadden we wat beter de aanval kunnen creëren voor elkaar. Maar je weet nooit of we daarmee hadden kunnen winnen. Het zijn allemaal kleine puzzelstukjes die in elkaar moeten vallen op het juiste moment."

Omdat er niet gespeeld wordt om plaats drie en vier neemt het Nederlandse koppel de bronzen medaille mee naar huis. Het is de tweede medaille voor het duo op de Europese kampioenschappen. Woensdag wonnen de Nederlandse dames samen met Li Jiao, Linda Creemers en Britt Eerland de gouden medaille in het landentoernooi. Li Jie: "Het was een geslaagd toernooi voor Nederland. We hebben goud en brons. We hopen dat Li Jiao morgen het goud mee naar huis neemt. Dat zou helemaal top zijn."

EK tafeltennis, uitslagen

Halve finale
Zat 15 okt
Li Jie/Elena Timina (3) - Pauskauskine/Fadeeva (1, LTU/RUS): 5-11, 10-12, 11-6, 9-11, 11-7, 8-11

NTTB/RL