Ingezonden persbericht

Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie

Teun Mulder op drie onderdelen aan de start op EK Baanwielrennen

Nieuwegein, 15 oktober 2011 - De Nederlandse sprintselectie voor het Europese kampioenschap baanwielrennen is vandaag door bondscoach René Wolff aangewezen.

Selectie EK baanwielrennen 2011:

Mannen snelheid:

Teun Mulder: teamsprint, keirin, sprint

Roy van den Berg: teamsprint, sprint

Hugo Haak: teamsprint, keirin

Mathijs Büchli: reserve

Vrouwen snelheid:

Yvonne Hijgenaar: teamsprint, sprint, keirin

Willy Kanis: teamsprint, sprint, keirin

Het EK baanwielrennen wordt dit jaar verreden in het Omnisport in Apeldoorn. Van 21 tot en met 23 oktober strijdt de Europese baantop op Nederlandse bodem om de Europese titels. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Hoofdsponsor:
Rabobank

Partners van de KNWU:
ATP TravelExperts - Bioracer - Born - De Rijke - Eneco - Giro - Jacobs Breda Electronics - Koga - New York Pizza- PRO - Redline - Shimano - Tacx - Terberg Leasing - Vredestein

Het Rabo Wielerplan

De Rabobank investeert graag in wielertalent. Als hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU), maar ook via de eigen wielerploegen (ProTeam, Continental Team en het Offroad Team) krijgt talent de kans zich te ontwikkelen. De lokale banken zijn betrokken bij een brede ondersteuning van de sport, met o.a. de Dikke Banden Races, partnerships met wielerverenigingen of sponsoring van wedstrijden en toertochten.

Achter de schermen bij de Raborenners?

Rabosport.nl is een internetplatform voor alle sportfans in Nederland (www.rabosport.nl), waar alle Rabosporten in beeld worden gebracht: wielrennen, paardensport en hockey. Met nieuws, achtergrondinformatie, unieke acties, video's en interactie is de site volop in beweging. Op now.rabosport.nl zijn alle renners live in woord en beeld te volgen. Ook van de KNWU activiteiten wordt regelmatig verslag gedaan.

Noot voor de redactie: (