Politie IJsselland

Inbraken in autos

Politie zoekt getuigen

Deventer, 15-10-2011

In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 oktober tussen 02:30 en 7:00 uur werd er ingebroken in een auto aan de Hendrick Goltziusstraat. Uit de auto werd electronische apparatuur en sleutels weggenomen.

Bij een auto die geparkeerd stond in de parkeergarage aan de Zandpoort werd op vrijdag 14 oktober tussen 10:45 en 15.30 uur ingebroken. Uit de auto werden kleding en electronische apparatuur weggenomen.

Op vrijdagavond 14 oktober werd er in tussen 22:45 en 23:00 uur een auto aan de Ruysdaelstraat ingebroken. Een vrouw hoorde glasgerinkel en een alarm en zag dat er in de bedrijfsbus van haar vriend werd ingebroken. Haar vriend zag een man wegfietsen. Een buurtbewoner had nog de achtervolging ingezet maar de dader was te snel op de fiets. Uit de auto werd electronische apparatuur weggenomen. Volgens de buurtbewoner zou de dader rond de 25 jaar zijn geweest en gekleed zijn in een lange grijze jas.

Op vrijdagavond om ongeveer 22:25 uur werd er ingebroken bij een auto aan de Marsmangaarde. Een getuige zag een persoon een ruit inslaan van een auto en riep naar deze man. De man gaat er daarop vandoor op een fiets via het fietspad in de richting van Diepenveen. De getuige zet de achtervolging in maar ter hoogte van de sportvelden verliest hij de man uit het oog. Het zou gaan om een man de gekleed was in een grijze halflange jas en circa 25 jaar oud zijn. De man zou op een groene fiets zijn weggefietst.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze inbraken in autos en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord rondom de genoemde tijdstippen en op de genoemde locaties? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.