Gemeente Eindhoven

Uitreiking gemeentelijke vrijwilligersonderscheiding

Wethouder Mary-Ann Schreurs van innovatie, design, cultuur en openbare ruimte reikt op zaterdag 15 oktober 2011 de gemeentelijke vrijwilligerspenning uit aan de heer Renée van Helvoort (21-06-1981).

Bijzonderheden en verdiensten

Renée was op 1 april 2011 12,5 jaar vrijwilliger bij de techniekploeg van het Lichtstad Revuetheater in Eindhoven.

Op 5 juli 2011 is de laatste repetitieavond van het seizoen 2010-2011. Dit is altijd een gezellige avond waarop o.a. onze jubilerende leden als ook de jubilerende vrijwilligers in het zonnetje worden gezet.


Renée werkt achter de schermen bij het Lichtstad Revuetheater. Hij is de vliegende keep tussen de toneelmeester, het geluid en de techniek. Daarnaast levert hij tijdens de voorstellingen hand- en spandiensten achter het podium.

Op de ochtend van de voorstelling is hij al vroeg aanwezig om het licht, geluid en decor op te bouwen en sluit samen met de andere techniekmensen 's nacht de deur van het theater. Ook als dit voor hem een gewone werkdag is, want dan neemt hij een vrije dag op. Vaak is Renée ook op dinsdagavond aanwezig tijdens de repetitieavonden van de Lichtstad, ondanks dat hij thuis een jong gezin heeft en hij een drukke baan heeft.