Gemeente Oldebroek


Festival Overstekend Wild komt er weer aan

Op zaterdag 15 oktober staat de Veluwe in het teken van talenten van eigen bodem tijdens het grootste kleine festival van de Veluwe: Overstekend Wild.

Overstekend Wild vindt elk jaar tegelijkertijd plaats in vier Veluwse gemeenten. Volgend jaar onder meer in Oldebroek en dit jaar zijn Heerde, Nunspeet, Harderwijk en Nijkerk aan de beurt. 's Morgens om half elf wordt het festival feestelijk geopend met medewerking van Dansweek Gelderland. Tussen 11.00 en 17.00 uur zijn op vele plekken gratis korte optredens te zien. Voor ieders smaak en voor alle leeftijden is er wel iets te beleven.

Overstekend Wild is het Veluws festival van kleine optredens op verrassende locaties. Want 'the Veluws has talent' en dat mag gezien worden! Vanuit alle windstreken steken solisten, bands, duo's en ensembles de Veluwe over om zich te presenteren en je kan ze overal tegenkomen. Voor bezoekers een mooie gelegenheid om zichzelf te trakteren op een kunst- en cultuurproeverij en met behulp van het programmaboekje een eigen dagmenu samen te stellen ofwel wildmenu, want oktober is tenslotte de wildmaand op de Veluwe.

Het festival is enthousiast ontvangen door ondernemers in het centrum van de vier gastdorpen en steden. Zij bieden hun locatie gratis aan als podium voor de artiesten. Het publiek kan muziek, dans en theateroptredens zomaar tegenkomen in winkels, horeca of musea. Zo speelt toneelgroep Graficus uit Oene in Heerde bij de bibliotheek, het gemeentehuis en een optiek, het klezmer-ensemble Jofel uit Elburg speelt in het voormalig Pius-ziekenhuis in Harderwijk en het Harderwijks kleinkoor Vocante zingt bij de Vrije Academie in Nunspeet. Ook bij regen of wind is het goed toeven bij Overstekend Wild, want bijna alle optredens vinden binnen plaats, waar vrijwilligers klaarstaan om het publiek te verwelkomen.

Het programmaboekje (wildrooster) is vanaf maandag 10 oktober af te halen bij de Veluwse VVV's, bibliotheken, gemeentehuizen en bij de deelnemende locaties. Het programma staat nu al gepubliceerd op www.overstekendwild.nl In het boekje treft men ook een greep uit de vele aanbiedingen van ondernemers tijdens Overstekend Wild; hoe meer optredens bijgewoond, des te hoger vaak de korting.

Overstekend Wild is een initiatief van Cultuurpact Veluwe en wordt uitgevoerd door Centrum voor de kunsten 't Klooster te Harderwijk. Met Cultuurpact zetten de provincie Gelderland, gemeenten en KCG zich samen in voor versterking van kunst en cultuur in de regio. Resultaat is dat met culturele organisaties bovenlokale projecten worden gerealiseerd voor een divers publiek en dat er meer aandacht is voor cultuurbeleid. KCG coördineert de werkzaamheden en zet daarbij haar kennis, ervaring en expertise in., Cultuurpact Veluwe is actief in de gemeenten: Barneveld, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Scherpenzeel.

Volgend jaar komt Overstekend Wild naar Ermelo, Hattem, Oldebroek en Scherpenzeel.