Ingezonden persbericht


Rijswijk, 9 oktober 2011

Lotto Jackpot van 26 miljoen euro valt zeker op 15 oktober

Lotto keert op zaterdag 15 oktober de Jackpot van 26 miljoen euro zeker uit. In de vernieuwde strategie van Lotto valt de Jackpot één keer per kwartaal zeker. Daarnaast kan de Jackpot ook nog steeds iedere zaterdag vallen, wat betekent dat hij zomaar vijf tot acht keer per jaar uitgekeerd kan worden, in plaats van gemiddeld drie tot vier keer per jaar zoals voorheen.

De Jackpotkoorts van vorig jaar keert terug op het hoofdkantoor van De Lotto in Rijswijk. Volgens Frank Bijman, verantwoordelijk voor de nieuwe strategie bij Lotto: "Exact een jaar geleden, op 16 oktober 2010, keerden we de Lotto Jackpot ook zeker uit. Een zekere uitkering van een Jackpot heeft een grote aantrekkingskracht op spelers als het gaat om koopintentie en spelplezier, omdat de winkans op de Jackpot stijgt en we gegarandeerd één of meerdere mensen gelukkig gaan maken met heel veel geld. We verwachten daarom nu wederom een run op Lottoloten. De Jackpot van 26 miljoen euro die er volgende week zaterdag zeker uitgaat, is bovendien de op een na hoogste Jackpot die Lotto ooit heeft uitgekeerd."

De trekkingsuitslag wordt gepresenteerd op zaterdag 15 oktober tijdens de laatste aflevering van Lotto Weekend Miljonairs, waarbij Jeroen persoonlijk een kijkje komt nemen bij de wekelijkse Lottotrekking rond de klok van 22.45 uur op SBS 6. "De laatste uitzending van Lotto Weekend Miljonairs wordt overigens een uitzending met een wel heel bijzondere kandidaat," aldus Bijman. Hogere winkans
In de trekkingen waarin de Lotto Jackpot zeker wordt uitgekeerd, stijgt de winkans op de Jackpot. Net als bij iedere Lottotrekking worden door de notaris op 15 oktober zes getallen en een kleur getrokken. De Jackpot zal worden uitgekeerd in de prijsklasse waar het eerste een winnaar is. Als niemand zes getallen en de kleur goed heeft, schuift de Jackpot een prijsklasse op en wordt deze uitgekeerd aan de persoon (of personen) die zes getallen goed hebben. Dit wordt herhaald totdat in een prijsklasse een of meerdere winnaars zijn. De oorspronkelijke prijs uit deze prijsklasse komt dan te vervallen.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen spelers van Lotto winnen met Lotto, maar ook goede doelen winnen. Lotto is een merk van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC*NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranje Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo'n 500 miljoen euro afgedragen.

+++

Linda Lap, telefoon: 070 - 32 16 355 / 06 - 13 85 55 12 of e-mail: lap@delotto.nl