Ingezonden persbericht


Persbericht

14 oktober 2011

LTO Noord en Nederland Bloeit betrokken bij Eet & weet huis

LTO Noord en Nederland Bloeit zijn nauw betrokken bij het Eet & weet huis, een groots opgezet kijk- en doe evenement tijdens de komende herfstvakantie in het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden. Het Eet & weet huis is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar en hun ouders. LTO Noord vindt het belangrijk dat er meer aandacht komt voor agri & food, omdat ze een belangrijke pijler vormen van de economie.

Het Eet & weet huis is opgebouwd uit vier thema's, waaronder het thema 'land'. Aan dit thema hebben LTO Noord en Nederland Bloeit gezamenlijk invulling gegeven. Doel hierbij is om op een laagdrempelige manier uit te dragen wat de Nederlandse voedingsmiddelensector allemaal te bieden heeft. De bezoekers worden in het Eet & weet huis meegenomen in de wereld van Food. Zo kunnen ze het smaaklaboratorium induiken, leren hoe chips gemaakt wordt en zien wat er allemaal in een grote fabriek als Koopmans Meel gebeurt. Er zijn games en interessante workshops. Er komt een grote broedmachine, zodat de bezoekers 'live' kunnen meemaken hoe kuikens uit hun eierschaal klimmen. En er is volop aandacht voor hoe onze voedselketen in elkaar zit.

Het Eet & weet huis (www.eetenweethuis.nl) duurt van zaterdag 15 tot en met zondag 30 oktober 2011 (herfstvakantie) en vindt plaats in het Natuurmuseum Fryslân, Schoenmakersperk 2, 8911 EM in Leeuwarden. Het museum is dagelijks open van 10.00 uur tot 17.00 uur (ook op maandag).




Ingezonden persbericht