E19 Onderhoud Kleine Bareel: zaterdag hinder voor het verkeer

14/10/2011 11:46

Vlaamse Overheid

Komende zaterdag zal het verkeer op de E19 richting Antwerpen ter hoogte van Kleine Bareel via doorsteken door de middenberm op de rijbaan richting Nederland geleid worden. Er wordt die dag aanzienlijke hinder verwacht voor het verkeer, zowel richting Nederland als richting Antwerpen.

Komende zaterdag zal het verkeer op de E19 richting Antwerpen ter hoogte van Kleine Bareel via doorsteken door de middenberm op de rijbaan richting Nederland geleid worden. Er wordt die dag aanzienlijke hinder verwacht voor het verkeer, zowel richting Nederland als richting Antwerpen. De ingreep kadert binnen de grote onderhoudswerken die het Agentschap Wegen en Verkeer sinds 26 september op de noordelijke E19 uitvoert.

Het Agentschap Wegen en Verkeer doet heel wat inspanningen om in elke richting twee, weliswaar versmalde, rijstroken beschikbaar te houden voor het verkeer en zo de hinder tijdens de werken tot een minimum te beperken. Deze week wordt daarom een doorsteek in de middenberm gemaakt. Die ingreep laat toe om het verkeer, tijdens de onderhoudswerken, op de rijbaan in de andere richting te sturen en zo de huidige capaciteit van twee rijstroken per rijrichting te behouden. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur, op een locatie 50 kilometer per uur. De politie kondigt snelheidscontroles aan.

De werken omvatten een zeer grondig onderhoud van de E19 over 2 kilometer vanaf de afrit Kleine Bareel tot aan de Ring rond Antwerpen (R1) richting Antwerpen, dit is net voor de oprit komende van de A12 uit Bergen-op-Zoom. Vorig jaar vonden gelijkaardige werkzaamheden plaats in de andere richting.

Verkeerssituatie

De op- en afritten van de E19 blijven tijdens de werken beschikbaar, met uitzondering van de oprit richting Breda komende van de Bredabaan naast McDonalds. Verkeer richting Breda kan gebruikmaken van de oprit op de Bredabaan naast A.S. Adventure.

De afrit van de E19 naar de A12 blijft steeds open. Het agentschap bekijkt in samenwerking met de lokale politie ook de verkeerslichtenregeling de oprit Kleine Bareel om zo het verkeer van en naar Schoten tijdens de werkzaamheden vlot te laten verlopen.

Tot het einde van de werken is er slechts één rijstrook beschikbaar op de aansluitingslus van de Antwerpse ring, komende van A12 Bergen-op-Zoom naar de E19 richting Breda.



Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel