Stadsdeel Amsterdam Centrum


---

Marathon 16 oktober

10 oktober 2011

Op zondag 16 oktober wordt de 36e Amsterdam Marathon gehouden. De route loopt door Zuid, maar raakt het Centrum aan de zuidzijde wel. Het evenement heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de stad.

Op en rond het parcours van de Marathon rijden geen trams en bussen of worden omgeleid.

Voor autoverkeer geldt dat u via de volgende wegen de stad in en uit kunt: Nieuwe Hemweg-Spaarndammerdijk, Transformatorweg, Haarlemmerweg, Bos en Lommerweg, Jan van Galenstraat, Cornelis Lelylaan-Overtoom, Aalsmeerweg-Haarlemmermeerstraat,

Gooiseweg-Wibautstraat (m.u.v. 11.15-11.45 uur), Nieuwe Utrechtsebrug (de stad uit), Piet Hein-tunnel, IJdoornlaan, IJ-tunnel, Eerste Constantijn Huygensstraat en de Van Baerlestraat (Concertgebouw is bereikbaar).

Oversteekplaatsen op het parcours:

1. Stadhouderskade ter hoogte van de Jan Luykenstraat (brug)
2. Mauritskade ter hoogte van het Tropenmuseum
3. Zeeburgerdijk ter hoogte van de Veelaan
4. Hugo de Vrieslaan ter hoogte van de Middenweg
5. Stadhouderskade-Ferdinand Bolstraat

Het parcours oversteken met de auto is niet mogelijk. Evenementen- of verkeersregelaars geven aanwijzingen om de veiligheid van u én die van de lopers te garanderen.

Kom kijken

De 36e Amsterdam Marathon heeft een geweldig programma met absolute wereldtoppers. De start is om 9.30 uur in het Olympisch Stadion, de eerste lopers zullen daar rond 11.45 uur finishen; de laatste rond 17.00 uur. Toegang in het Olympisch Stadion is gratis. U bent van harte welkom om hen daar, of natuurlijk waar dan ook elders langs de route, aan te moedigen en te genieten!

De exacte looproute vindt u op www.amsterdam.nl/marathon. Informatie over de bereikbaarheid en het openbaar vervoer vindt u op http://www.bereikbaar.amsterdam.nl/.

---