Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 7 oktober 2011

TCS Amsterdam Marathon live op Eurosport

Op zondag 16 oktober vormt Amsterdam het decor van de 36ste Amsterdam Marathon, dit jaar een officieel Olympisch kwalificatie-evenement in het kader van Londen 2012. De TCS Amsterdam Marathon, waaraan ruim 12.000 marathonlopers meedoen, start én finisht in het Olympisch Stadion te Amsterdam en is, in samenwerking met Le Champion, live te zien op Eurosport.

De televisie- en internetrechten van de TCS Amsterdam Marathon kwamen nog maar zeer recentelijk in handen van Eurosport. De pan-Europese sportzender, waarvan de Nederlandse vestiging overigens óók het historische Olympisch Stadion bewoont, zendt het evenement op zondag 16 oktober rechtstreeks uit, van 09:20 tot 12:00 uur. Het commentaar komt van Thomas Schuurman en Luc Krotwaar.

Danny Menken, managing director van Eurosport Benelux, is blij met het evenement en met de samenwerking met organisator Le Champion: "Zeker, want door deze samenwerking kunnen we nu eindelijk Amsterdam toevoegen aan het rijtje Seoul, Parijs, Milaan, Londen, Praag, Stockholm, Poznan, Berlijn en New York. Dat we start en finish vanuit ons kantoor zien, is natuurlijk héél bijzonder... we zijn er letterlijk en figuurlijk live bij!”

Simone Richardson, directeur van Le Champion, ziet de samenwerking met Eurosport als een prachtige verdere ontwikkeling voor de TCS Amsterdam Marathon: "Er komen 35.000 deelnemers uit 80 landen over de gehele wereld naar Amsterdam. We verwachten een spannende wedstrijd met toptijden en het is fantastisch dat we dit aan de vele atletiekliefhebbers over heel Europa kunnen laten zien."

Noot aan de redactie (