Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HH MEMORIAL RACE 2011 BELEEFT VIJFJARIG JUBILEUM

Drimmelen, 16 september 2011

----------
In het jaar dat de Volvo Ocean Race 2011-12 van start gaat, beleeft de HH Memorial Race haar eerste jubileum. Tijdens de VOR-editie van 2005-06 verloor de toen 32-jarige Hans Horrevoets (Terheijden) op 18 mei 2006 zijn leven aan de zee. Dat gebeurde in de zevende etappe van New York naar Portsmouth. Zijn overlijden veranderde voorgoed het leven van zijn geliefden. Sinds 2007 komen zijn familie en zeilvrienden jaarlijks samen om in zijn geest de sportieve strijd met elkaar aan te binden. Op zondag 16 oktober 2011 alweer voor de vijfde keer bij WSV Drimmelen.

Voor zijn moeder Marie-Anne Horrevoets is het met name dierbaar dat er zoveel mensen op de HH Memorial Race afkomen. 'Natuurlijk komen er gevoelens naar boven van dat dit eigenlijk niet had gehoeven, maar het maakt me ook trots. Als je naar andere moeders kijkt die een kind hebben verloren, gebeurt er vaak niets. Dan is dit toch speciaal." Zelf is Marie-Anne graag op de achtergrond actief betrokken bij de organisatie: 'Ik zit in de activiteitencommissie en zorg dat de bar gevuld is. Om op zo'n dag tussen de mensen te gaan staan, is niets voor mij. Ik moet bezig zijn."

Vader Kees Horrevoets koestert vooral het moment dat de HH Memorial Race een professionele uitstraling kreeg. 'Dat gebeurde met de intrede van het huidige bestuur. Toen dacht ik: 'Dit begint iets te worden, waarvan ik echt kan genieten. Ik heb uiteraard alle waardering voor de jongens die dit hebben opgezet."

Groeien naar 'gewonere' wedstrijd

Over vijf jaar ziet Kees Horrevoets de naar zijn zoon vernoemde race graag uitgroeien tot een 'gewonere' wedstrijd: 'Waarbij de herinnering aan Hans een beetje naar de achtergrond verdwijnt. Dit jaar zal ook de laatste keer zijn dat het filmpje over Hans wordt getoond. Er doen immers steeds meer mensen mee die hem niet persoonlijk hebben gekend."

Ter gelegenheid van dit jubileum geeft de organisatie een speciaal wedstrijdboekje over de HH Memorial Race uit. Kees: 'Hierin beschrijven we het idee achter de Vrije Baan en de Trofee. Er komt ook een woordje van Hans' vrouw Petra in en van mij. Iets over het wedstrijdreglement en de HH Memorial Trophy in Scheveningen."

Net zoals in voorgaande jaren zal Kees opnieuw deelnemen met het familiejacht Fast Too, een Jeanneau SF 32. 'Ik probeer oude teammaten van Hans bijeen te krijgen, maar dat valt niet mee. Ze zitten over de hele wereld verspreid en hebben overal hun verplichtingen."

De vrije baan

De formule van de vrije baan benadrukt de manier waarop Hans van de zeilsport genoot. Plezier en wedstrijdspanning gingen bij hem hand in hand. Voor de HH Memorial Race betekent dit dat er drie klassen zijn met ieder een eigen baan. De deelnemers moeten enkele boeien op de Amer en Merwede ronden, maar het maakt niet uit in welke volgorde. Ze varen voor hun eigen klassement. De tijden van de winnaars uit iedere klasse worden wel met elkaar vergeleken. Dat gebeurt aan de hand van de Langstone-correctie, waarmee bepaald kan worden wie de beste is en de speciale trofee in ontvangst mag nemen.

De prijs staat symbool voor de vrije baan en Hans' passie voor de sport. Het zijn twee bootjes op één houten voetstuk. Het ene vaart voor de wind (naar de Keizerveerse Brug) en het andere aan de wind (naar de Moerdijkbrug). Je kunt bij de HH Memorial Race immers twee kanten op. Traditiegetrouw wordt de trofee weer uitgereikt door Bobby en Kit, de dochters van Hans en Petra.

Voor meer informatie of inschrijven, kijk op www.hh-memorialrace.nl. Aanmelden kan tot 10 oktober 2011 via de website.

/// Einde bericht

HH Memorial Race 2011 beleeft vijfjarig jubileum"]