Ingezonden persbericht

Uitstekende kwalificatie Nuon Solar Team bij World Solar Challenge

Zonnewagen Nuna6 start morgen op een uitstekende positie in de World Solar Challenge 2011. Vandaag hebben alle teams de kwalificatie gereden om de startvolgorde van de race te bepalen. Het Nuon Solar Team reed een rondetijd van 2.02.50 op het smoorhete racecircuit van Hidden Valley in Darwin. Het team van de TU Delft moest alleen Solar Team Twente voor laten, met een tijdsverschil van twee tiende van een seconde.

Het UM Solarteam van de University of Michigan kwalificeerde zich als derde. Dit team is één van de grootste concurrenten van het Nuon Solar Team, samen met het team van Tokai University. Dit laatste team won de World Solar Challenge 2009. Alle deelnemende teams rijden vanaf morgenochtend 3000 kilometer over de Stuart Highway naar Adelaide, dwars door de outback van Australië.

Coureur Bruno Moorthamers van het Nuon Solar Team is zeer tevreden over zijn kwalificatieronde: 'Ik ben superblij natuurlijk om in zo'n deelnemersveld als tweede te eindigen. Er zijn een paar zware concurrenten, het is mooi om zo aan de race te beginnen. Nog 3000 kilometer te gaan. Onze missie 'back for gold' is goed begonnen'.

Over World Solar Challenge
Op zondag 16 oktober start de elfde editie van de World Solar Challenge in Australië. Ruim 45 teams uit meer dan 20 landen racen dan over de Stuart Highway van Darwin naar Adelaide. Het Nuon Solar Team doet al sinds 2001 mee aan dit tweejaarlijkse wereld- kampioenschap zonneracen. Sindsdien boekte het team vier overwinningen op rij en werd het - ondanks een zware crash - knap tweede in 2009.

Over Nuon Solar Team
Het Nuon Solar Team wordt elke twee jaar samengesteld uit studenten van de TU Delft die anderhalf jaar hun studie onderbreken om het ontwerp en de bouw van een nieuwe zonnewagen te realiseren. De teamleden zijn afkomstig uit verschillende studierichtingen (Elektro-techniek, Lucht- en Ruimtevaarttechniek, Industrieel ontwerpen, Werktuigbouwkunde en Technische Natuurkunde). Sinds 2001 is energiebedrijf Nuon de hoofdsponsor van het Nuon Solar Team. Met deelname aan de World Solar Challenge stimuleert Nuon jong talent en de interesse voor duurzaamheid.