Peter van der Kolk pakt op overtuigende wijze de titel in de Legend Cup van het Dutch GT4 Championship

Zandvoort, 16 oktober 2011 - De Day-V-Tec Corvette-equipe Jeroen Bleekemolen/Peter van der Kolk heeft op Circuit Park Zandvoort een uiterst succesvol weekend achter de rug. Jeroen Bleekemolen won tijdens de met ruim 18.000 toeschouwers drukbezochte Finaleraces op overtuigende wijze de eerste wedstrijd van het Dutch GT4 Championship terwijl Peter van der Kolk in race twee beslag legde op plaats vier, goed voor een tweede plaats in de Legend Cup. In de afsluitende, vijftig minuten durende race van deze koningsklasse van de Nederlandse autosport reed het duo naar een prachtige tweede plaats en dat was voor Van der Kolk ruim voldoende om het kampioenschap in de Legend Cup voor zich op te eisen. "Ik heb het afgelopen jaar veel bijgeleerd. Vroeger zei men dat ze geen stopwatch maar een kalender nodig hadden als ik reed, maar die tijd is geweest", grapte de kersverse kampioen na afloop.

De Finaleraces op Circuit Park Zandvoort vormden dit weekend de afsluiting van het Nederlandse autosportseizoen. Voor de Day-V-Tec Corvette-equipe van Jeroen Bleekemolen en Peter van der Kolk stond er in het Dutch GT4 Championship, de koningsklasse van de vaderlandse autosport nog het nodige op het spel. Jeroen Bleekemolen kon nog een eervolle klassering in het algemeen klassement voor zich opeisen en voor Peter van der Kolk lagen er kansen op het binnenhalen van de titel in de Legend Cup. Daarnaast ging het duo natuurlijk ook nog voor de dagzeges.

Jeroen Bleekemolen zette in de eerste race over veertien ronden meteen de toon door vanaf pole position naar de overwinning te rijden. In race twee was het de beurt aan Peter van der Kolk om zijn kunnen te tonen. In een keurig gereden wedstrijd wist de Day-V-Tec-rijder twee plaatsen te winnen en passeerde zo als vierde algemeen de finish. Daarmee was Peter van der Kolk tweede in de Legend Cup. "Het was een superrace. Ik startte als zesde maar kwam vast te zitten achter een Aston Martin. Toen ik daar eenmaal voorbij was liep ik veel makkelijker dan gedacht in op de twee auto's voor me. Die raakten elkaar en dat maakte het voor mij natuurlijk wel wat simpeler. Ik heb de hele tijd de positie van Cor Euser, mijn grootste concurrent in de Legend Cup in mijn achterhoofd gehouden. Ik liep in op Simon Knap die derde lag maar durfde niet aan te vallen anders zou Pim van Riet me wellicht passeren en dat mocht met het oog op de Legend Cup niet gebeuren. Het was een supermooi gevecht, op het scherpst van de snede maar heel sportief. Met mijn tweede plaats wist ik meteen wat me in de afsluitende race te doen stond", analyseerde Peter van der Kolk zijn race.

In de wedstrijd over vijftig minuten nam Peter van der Kolk de start voor zijn rekening. Na een voorzichtig begin bracht hij de Day-V-Tec Corvette als zesde naar de pits voor de verplichte stop waarna Jeroen Bleekemolen het stuur overnam. Op de hem bekende wijze zette Jeroen Bleekemolen weer snelle tijden op de klokken en passeerde als tweede de finish. Daarmee legde Jeroen Bleekemolen ondanks het door andere verplichtingen missen van twee raceweekenden beslag op de derde plaats in het Dutch GT4 Championship. Voor Peter van der Kolk betekende de tweede plaats algemeen een overwinning in de Legend Cup en dus ruim voldoende om voor erkend snelle routiniers als Cor Euser en Jan Lammers de titel te pakken. "Bij de start zat Simon Knap opeens tegen me aan. Vanaf dat moment deed de auto wat vreemd bij het remmen. Ik heb vervolgens de hele race zitten rekening, man wat vermoeiend. Met de plek waarop Euser lag mochten mannen als Zumbrink me wel voorbij maar Retera niet meer. Ik moest dus uiterst verdedigd rijden maar dat kost ook weer tijd. Zodra de pits dus openging ben ik naar binnen gegaan waarna Jeroen het karwei fantastisch heeft afgemaakt", aldus een diktevreden Peter van der Kolk.

De Day-V-Tec-rijder keek dan ook niet alleen terug op een uitstekende race maar ook een mooi seizoen. "In het eerste raceweekend pakte ik een voorsprong en dat bleek achteraf de basis voor het kampioenschap. Ik heb natuurlijk veel aan Jeroen te danken maar je moet ook je individuele races winnen om de Legend-titel te pakken. Ik heb het afgelopen jaar weer heel veel bijgeleerd. Als ik vroeger reed zeiden ze dat ze geen stopwatch maar een kalender nodig hadden, maar die tijd is geweest. Ik vecht nu met jongens waar ik vroeger tegenop keek. Maar alles bij elkaar is het toch al de vierde keer dat ik in een kampioenschap voor Euser eindig, toch niet zomaar iemand in de autosport. Ik zeg altijd maar zo, gelukkig weet de auto niet hoe oud ik ben", aldus een tevreden Peter van der Kolk na afloop van het succesvolle Zandvoortse raceweekend.

Uitslagen:
Race 1: 1. Jeroen Bleekemolen, Corvette, C6, 14 ronden in 25:37,435, 2. Simon Knap, BMW M3 GT4, op 1,382, 3. Dick Freebird, Lotus Evora GT4, op 5,258.

Race 2: 1. Ricardo van der Ende, BMW M3 GT4, 14 ronden in 25:25,003, 2. Cor Euser, Lotus Evora GT4, op 11,483. 3. Simon Knap, BMW M3 GT4, op 24,937, 4. Peter van der Kolk, Corvette C6, op 25,459.

Race 3: 1. Duncan Huisman/Ricardo van der Ende, BMW M3 GT4, 27 ronden in 51:16,376, 2. Peter van der Kolk/Jeroen Bleekemolen, Corvette C6, op 3,911, 3. Dennis Retera/Jan Joris Verheul, Aston Martin Vantage GT4, op 26,415.

Eindstand kampioenschap

1. Ricardo van der Ende, 164 punten, 2. Duncan Huisman, 122, 3. Jeroen Bleekemolen, 120, 9. Peter van der Kolk, 88.

Eindstand kampioenschap Legend Cup
1 en kampioen Peter van der Kolk, 152 punten, 2. Cor Euser, 141, 3. Jan Lammers, 117.