Nederlands fotomuseum


Portretworkshop Ik & Wij

Dag van de Rotterdamse Geschiedenis

16.OKT.2011_16.OKT.2011
14:00 tot 16:00 uur
Speciaal voor de Maand van de Geschiedenis organiseert het Nederlands Fotomuseum op zondag 16 oktober, tijdens de Dag van de Rotterdamse Geschiedenis portretworkshops voor kinderen en volwassenen. Verder zijn er speciale aanbiedingen tijdens de Maand (oktober) van de Geschiedenis.

De Dag van de Rotterdamse Geschiedenis staat in het teken van Napoleon. Napoleon liet vele portretten van zichzelf schilderen, nu fotograferen we vooral. In de workshop ik & wij leer je meer over de geschiedenis van portretfotografie en ga je daarna in tweetallen zelf aan de slag en maak je portretten van elkaar onder begeleiding van een fotograaf. Er is een kinder- en een volwassenenworkshop.

Datum zondag 16 oktober
Tijd 14 - 16 uur (er is een kinder en een volwassenenworkshop) Kosten volwassenen ¤ 10, kinderen ¤ 5
Reserveren kan tot uiterlijk 12 oktober via reservering@nederlandsfotomuseum.nl (het aantal plaatsen is beperkt dus wacht niet te lang met reserveren). Meenemen volwassenen: een digitale camera, geheugenkaarten, accu's en/of batterijen, een eigen camerakabel. Kinderen kunnen gebruik maken van de camera's in het museum, zij hoeven niets mee te nemen.

En ook rondom het thema ik & wij ....

De Donkere Kamer Nieuw en onlangs geopend in het Nederlands Fotomuseum is de nieuwe vaste presentatie De Donkere Kamer waar verhalen uit de Nederlandse (fotografie) geschiedenis tot leven komen. Meer bijzondere verhalen vind je in 'Sprekende Beelden'. In deze installatie in het museum vertellen Rotterdammers en migranten aan de hand van foto's hun geschiedenis. Beeldselectie portretfoto's uit de collectie. Het Nederlands Fotomuseum heeft een selectie gemaakt van de mooiste portretten uit de collectie. In de rechtermarge van deze pagina kunt u deze beeldselecties bekijken. Speciale boekselectie ik & wij in de museumwinkel. De mooiste fotoboeken met portretten bij elkaar. Aanbieding 10 euro korting op een portretfoto uit de printshop van het museum tijdens de Maand van de Geschiedenis