Politie Utrecht

Persberichten district Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 16-10-2011

Bestuurder onder invloed aangehouden

NIEUWEGEIN De politie heeft zaterdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed met zijn auto over de Rijksweg A27 reed.

Een getuige belde rond 20.40 uur naar de politie omdat hij op de Rijkweg A27 achter een auto reed waarvan hij het vermoeden had dat de bestuurder dronken was. De man kreeg het voor elkaar om de bestuurder op de vluchtstrook aan de kant te zetten. De inmiddels gearriveerde politie nam een blaastest af. Hieruit bleek dat de 33-jarige man ui Polen te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 815 ug/l uit. De man had geen papieren op zak en de agenten konden zijn exacte identiteit niet achterhalen. Daarom werd hij voor nader onderzoek ingesloten op het bureau.

Politie zoekt getuige(n) van brandstichting

NIEUWEGEIN De politie is op zoek naar getuige(n) van een brandstichting zaterdagavond op een schoolplein aan de Kastanjestraat.

Omstreeks 23.25 uur kreeg de politie een melding dat er brand woedde op een schoolplein aan de Kastanjestraat. Ter plaatse bleek dat een container in de brand was gestoken. Hierdoor was een overkapping tussen de school en een opslag ook in brand gevlogen. De brandweer heeft de brand snel kunnen blussen en wist daarmee erger te voorkomen. Uit onderzoek bleek dat onbekenden het toegangshek van de school hadden vernield op zo op het plein te kunnen komen. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze brandstichting. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Nieuwegein, tel.: 0900 88 44.