Ingezonden persbericht


Shell Mediacontacten

26/11

Den Haag, 16 oktober 2011

PERSBERICHT

Nieuw Guinness-wereldrecord gevestigd tijdens internationale Shell FuelSave Dag: grootste internationale cursus Zuinig Rijden ooit!

Op 15 oktober 2011 hebben 197 Nederlanders samen met 3046 andere automobilisten over de hele wereld een nieuw Guinness Book of World Records wereldrecord gevestigd: de grootste internationale cursus Zuinig Rijden ooit. De recordpoging vond plaats tijdens de internationale Shell FuelSave Dag en namens Nederland hebben 197 leden van Kever Club Nederland deelgenomen. Na de cursus reden de deelnemers in honderd Volkswagen Kevers de 'Shell FuelSave Zuinig Rijden Challenge' over de landingsbaan van vliegveld Valkenburg en vervolgens door de omgeving van Katwijk. Tijdens de challenge konden de deelnemers de opgedane kennis meteen in de praktijk brengen. Bekijk op www.presslink.nl/FuelSaveDag het filmpje voor een impressie van de dag.

De grootste internationale cursus Zuinig Rijden is in tien steden in Europa en Azië op hetzelfde moment gehouden waarbij maar liefst 3243 deelnemers leerden hoe zij brandstof kunnen besparen en zo hun brandstofkosten kunnen verlagen. De wereldrecordpoging stond onder toezicht van vertegenwoordigers van Guinness Book of World Records.

Het Shell FuelSave Team

In Nederland is de cursus Zuinig Rijden gegeven door Shell FuelSave-ambassadrice Angela Groothuizen. Daarnaast gaf Gerard Fiolet, brandstofexpert bij Shell, specifieke zuinig rijden-tips aan alle Volkswagen Kever-bestuurders die meededen. Ook lichtte hij de voordelen van Shell FuelSave toe. Angela Groothuizen werd bijgestaan door het Shell FuelSave Team, dat bestaat uit vier automobilisten die een jaar lang proberen om andere automobilisten te inspireren om zuiniger te rijden. "Ik vond het geweldig om aan deze wereldrecordpoging mee te mogen doen en honderden mensen tegelijkertijd te trainen in hoe zij brandstof kunnen besparen", aldus Angela Groothuizen. "Het idee dat op hetzelfde moment meer dan 3243 mensen over de hele wereld tegelijkertijd deze cursus volgden gaf me een kick."

Shell FuelSave Zuinig Rijden Challenge

Aansluitend op de wereldrecordpoging reden meer dan honderd actieve leden van Kever Club Nederland in hun Volkswagen Kevers de Shell FuelSave Zuinig Rijden Challenge. De challenge ging van start op één van de landingsbanen van vliegveld Valkenburg, waarna de stoet een mooie route reed door de straten van Katwijk, Noordwijk en de duinen. Ook heeft dhr. Wienen, burgemeester van Katwijk, een bokaal uitgereikt aan de winnaar van de 'Zuinig Rijden Quiz', de quiz die de deelnemers tijdens de route konden invullen.

De juiste brandstof, de juiste rijstijl

De geslaagde poging werd door Shell georganiseerd in het kader van het internationale Shell FuelSave-programma dat is gericht op het geven van voorlichting en tips om iedereen bewust te maken van brandstofbesparing door zuiniger te rijden. Shell-expert Gerard Fiolet: "Het is fantastisch om te zien dat zoveel mensen bij elkaar komen om een Guinness-wereldrecord te vestigen. We weten dat automobilisten in heel Nederland naar manieren zoeken om hun autokosten te verlagen. Ik hoop dat we iedereen kunnen laten zien hoe makkelijk dit is als je je rijstijl een beetje aanpast en de juiste brandstof kiest. Wetenschappers van Shell zetten al ruim honderd jaar hun expertise in om de meest geavanceerde brandstoffen ter wereld te ontwikkelen. De Euro 95 en Diesel van Shell noemen we Shell Fuelsave. Dat is de zuinige Euro 95 en Diesel die niet meer kost dan de vroegere reguliere Euro 95 en Diesel."

Ook gemakkelijk brandstof besparen? Shell geeft tips:

Tip 1: Houd de banden op de juiste spanning. Banden met de juiste spanning verhogen de veiligheid en gaan langer mee. Een band die slechts 1 psi (0,07 bar) te zacht is, heeft al een negatief effect op de zuinigheid. Bovendien is een te zachte of te harde band ook kwetsbaarder.

Tip 2: Verwijder het imperiaal. Als u het imperiaal niet nodig heeft, haal hem er dan af. Een imperiaal verslechtert de aerodynamica (grotere luchtweerstand), waardoor u meer brandstof verbruikt.

Tip 3: Rijd gelijkmatig. Door agressief rijden verbruikt uw auto tot wel een derde meer brandstof dan wanneer u soepel rijdt. Voorkom te snel optrekken en te hard remmen en stuur zo gelijkmatig mogelijk.

Tip 4: Maak spaarzaam gebruik van de airco. De airco vraagt extra vermogen van de motor, probeer de airco daarom alleen op zeer warme of koude dagen te gebruiken en zet de ventilator aan op dagen met een gematigde temperatuur.

EINDE BERICHT

Over Shell FuelSave Euro 95 & Diesel

Innovatie brandstoffen

Uw motor kan een aanzienlijke hoeveelheid energie verliezen door onder andere de wrijving en de opbouw van vuilafzettingen in de motor. Gesteund door meer dan honderd jaar brandstofonderzoek, hebben Shell-wetenschappers een brandstofbesparende formule ontwikkeld die wrijving in de motor helpt te voorkomen.

Shell FuelSave-brandstoffen helpen u:


· Brandstof te besparen, tot 1 liter per tank *


· Een schonere motor te krijgen


· Betere verbranding te realiseren


· Meer kilometers te rijden voor hetzelfde geld


* Gebaseerd op een tankbeurt van minimaal 50 liter. Onder andere uw auto, rijstijl en de rijcondities kunnen de daadwerkelijke besparing beïnvloeden.

**

Ingezonden persbericht