'Nederlandse bedrijven missen Steve Jobs mentaliteit'

Persbericht van BU Business Information

PERSBERICHT

'Nederlandse bedrijven missen Steve Jobs mentaliteit'

Nederland is ondernemend, maar niet bijster innovatief, blijkt uit het internationaal onderzoek de Global Entrepreneurship Monitor (GEM).

Op basis van de hoeveelheid startende bedrijven is Nederland het meest ondernemende land van de Europese Unie, maar op het gebied van innovatie loopt het flink achter. Verliezen ondernemers van nu het vermogen te innoveren of ontwikkelt de rest zich sneller en beter?

'Voor Nederland is innovatie belangrijk omdat het de motor is achter onze economie,' vertelt innovatieadviseur Paul van der Voort in het nieuwe boek 'Het innovatieboek'. 'Het maakt economische groei juist mogelijk door slimmer te werken en niet harder.'

Toegevoegde waarde
Samen met organisatieadviseur Frank van Ormondt laat hij met 'Het Innovatieboek' zien hoe Nederland innovatiever moet worden door inzichten te bieden op het complete terrein van innovatie. Ze gaan in op onder andere businessmodel-innovatie, productinnovatie, procesinnovatie, marktinnovatie en duurzame innovatie. Bovendien maken ze inzichtelijk hoe ondernemers en managers hun organisatie structureel innovatiever kunnen krijgen.

Steve Jobs mentaliteit
'Wat wij erg belangrijk vinden, is meer samenhang aan te brengen in de uiteenlopende innovatiethema's: van creativiteitstechnieken en co-creatie tot visie-ontwikkeling en innovatieve cultuur,' licht Van Ormondt verder toe. 'Dat is wat volgens ons nog sterk ontbreekt in het Nederlandse bedrijfsleven; de Steve Jobs mentaliteit.'

Voor elk aspect van innovatie reiken ze in het boek diverse concepten aan, die geïllustreerd worden met spreuken, figuren en actuele voorbeelden van onder meer Lego, Nike, TomTom, Linux en Apple. Verder introduceren Van der Voort en Van Ormondt een nieuw praktijkgericht raamwerk: Het WIM-model. WIM staat voor de drie lagen van het gehele innovatiegebied: Waardecreatie, Innoveren en - net zo belangrijk, maar vaak onderschat - Management van innovatie.

Over Academic Service
Academic Service is een imprint van Sdu Uitgevers en geeft toonaangevende management-, ICT- en educatieve boeken uit.

Over de auteurs
Paul van der Voort (1968) is innovatieadviseur, projectmanager en programmamanager met meer dan vijftien jaar ervaring in het opstarten, realiseren en sturen van innovatietrajecten. Zijn gerealiseerde projecten lopen uiteen van het lanceren van nieuwe telecomdiensten, proces-herontwerp voor een overheidsbank, het opbouwen van een kidsmedia-innovatiecluster, tot een concept voor de trein van de toekomst. Daarnaast begeleidde hij bedrijven bij het maken van innovatieplannen en gaf hij innovatietrainingen bij opleidingsinstituten en hogescholen.

Frank van Ormondt (1963) is adviseur, spreker, coach, docent, trainer en interim-manager. Met zijn organisatieadviesbureau helpt Frank dagelijks managers en ondernemers met het ontwikkelen en implementeren van een innovatieve groeistrategie. Frank is ook een gepassioneerde spreker over innovatieve onderwerpen. Daarnaast verzorgt hij trainingen op het gebied van strategie en innovatie voor zijn eigen praktijk en opleidingen samen met de RSM Erasmus University en de Inholland Academy.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.academicservice.nl
Bijlage:
* persbericht het innovatieboekdocx


Noot voor redacties


BU Business Information

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter