Gemeente Eindhoven

Oude beuk Dommelstraat definitief gerooid

Maandag 17 oktober wordt de beuk gerooid die in het plantsoen staat aan de Dommelstraat tegenover de gevel `n.v. Linnenfabrieken Briel & Verster', tussen de Effenaar en het Spoelhuisje. De beuk, 105 jaar oud, heeft een ernstige zwamaantasting aan de stamvoet en de helft van zijn stabiliteitswortels zijn ernstig verzwakt. Daardoor heeft de boom een verhoogd risico op omwaaien.

De buurt en de gemeente betreuren het feit dat de beuk omgekapt moet worden. Naar aanleiding van de eerdere berichtgeving hierover is er een bijeenkomst geweest waarin Trefpunt Groen heeft uitgelegd waarom de beuk gekapt moet worden. Dit is verhelderend geweest en de meesten begrijpen dat inderdaad niet langer gewacht kan worden met het kappen van de beuk. Met de herfststormen op komst, is besloten de beuk op maandag 17 oktober 2011 te rooien. De werkzaamheden zullen vanaf 7.30 uur plaatsvinden.

Op initiatief van de bewoners worden zij in de gelegenheid gesteld delen van de beuk op te halen ter herinnering en/of om te verwerken in (kunst)projecten.

De keuze voor een vervangende boom zal in overleg met Trefpunt Groen gemaakt worden.