Watersportverbond - KNWV

RZV Winnaar NCK Clubkampioenschap 2011

maandag 17 oktober 2011

Op 15 en 16 oktober waren de finaledagen van het NCK Gold Fleet. Acht verschillende teams hadden zich gekwalificeerd. Na twee dagen was RZV de grote winnaar.

Foto: Stichting World Port Sail 2011

Met stralend weer begint RZV tegen Aalsmeer. RZV wint deze met 2-0. Daarna start Braassem tegen HJC. Met weinig wind kwam het aan op bootbeheersing en HJC wint.Â

Kwart finales
Opnieuw is het Braassem tegen HJC. Dit keer gaat Braasem als eerste over de finishlijn. Een spannende start van de derde ronde. Vanwege een straf krijgt boot twee van Braassem een DNS. Haarlem zeilt de race rustig uit en wint.

De volgende start is Loosdrecht tegen Sneek. Door hinderlijk drijven weet Sneek de eerste ronde te winnen. De tweede ronde wordt gewonnen door Loosdrecht. De derde ronde wordt uitgesteld om de baan te verlengen. Boot twee van Loosdrecht kiest een andere koers dan de overige drie. Dit pakt goed uit en Loosdrecht wint met 2-1.

De laatste kwart finale gaat tussen de Kaag en de Maas. De Kaag krijgt een penalty, maar neemt deze niet. Na twee keer te hebben gewonnen, wordt er dus alsnog een derde ronde gevaren. Ook deze wint de Kaag.

Halve finales
De wind dreigde te vervallen, maar na een lange pauze gaan RZV en Loosdrecht met een zachte wind van start. Binnen een âbest-of-threeâ wint RZV met 2-0. Daarna gaan HJC en de Kaag van start. Na ieder een ronde te hebben gewonnen, gaat het om de derde ronde. Deze wordt gewonnen door HJC.

Finale
In de B-finale tussen Kaag en Loosdrecht, pakt Loosdrecht de derde plaats overall. De finale gaat tussen HJC en RZV, beide populaire teams. De RZV gaat voortvarend van start. Na de boei te hebben gerond komen de vier weer terug. HJC weet goed te hinderen en zeilt de RZV weg van de finishlijn. Uiteindelijk verspeelt HJC de plek en wint RZV deze ronde. De tweede ronde maakt HJC een tactische fout en moet een penalty nemen. HJC wint deze ronde. Na de derde wedstrijd is het RZV die de wedstrijd wint.

Kijk hier voor het hele verslag.

Zie het origineel