LIOF


LIOF Yeah 2011 in beslissende fase

49 Studentondernemers in de race voor hoofdprijs ter waarde van 50.000 euro

Sinds de sluiting van de inschrijving voor de studentondernemers competitie LIOF Yeah! zijn er nog 49 studenten officieel in de race voor de 4 starterpakketten ter waarde van 10.000 tot maximaal 50.000 euro. Van de in totaal 84 aanmeldingen hebben er namelijk 35 geen (volledig) inschrijfformulier ingediend. "We hadden van tevoren verwacht dat we zo'n 50 aanmeldingen met serieuze businessplannen tegemoet konden zien", aldus Steven Goetstouwers, projectleider bij LIOF. "We zijn dus zeer tevreden met deze oogst. En de kwaliteit van de ingediende plannen is over het algemeen goed tot zeer goed te noemen."

Stemmen
Tot 1 november kan er door iedereen die dat wil worden gestemd op zijn of haar favoriete deelnemer. Dat kan via www.liofyeah2011.nl. De 16 deelnemers die na deze internetstemming de meeste stemmen hebben vergaard, zullen hun plan presenteren aan een vakjury. Deze jury bepaalt in 4 sessies welke 4 winnaars met een starterpakket worden gehonoreerd. In de finale komen deze 4 nog een keer tegen elkaar uit en dan bepaalt de jury de plaatsen 1, 2, 3, en 4.

Op L1 TV
De jurysessies zullen plaatsvinden in het AINSI-gebouw, het voormalige ENCI-verpakkingsgebouw Noord, in Maastricht. L1 maakt TV-opnames. Onder leiding van presentator Leon Verdonschot (journalist, schrijver, radiomaker, columnist en presentator van o.a. de Nationale Wetenschapsquiz), komen er vijf nieuwe afleveringen en een terugblik op vorig jaar, die worden uitgezonden door L1 TV op de woensdagen 9, 16, 23 en 30 november en 7 en 14 december, steeds om 21:00, 22:00 en 23:00 uur. In de aansluitende weekends worden ze nog herhaald. In elk van de vier afleveringen wordt alvast één winnaar bekend. In de uitzending van 14 december worden de plaatsen 1, 2, 3 en 4 bepaald.

Jury
De vakjury bestaat uit drie vaste leden: Désirée van Boxtel (Karmijn Kapitaal), Marc Cootjans (Rabobank) en Peter Doveren (Vodafone). Verder nemen drie juryleden van vorig jaar elk een sessie voor hun rekening: Angelique Paulissen (MontesquieuKleynen), John Jansen (Dynafix Group) en Mathijs Mennen (RSM Wehrens Mennen en De Vries). Tenslotte zal Willem Vermeend (ondernemer en ex-minister van Sociale Zaken) tweemaal in de jury zitting nemen.

Prijsuitreiking
Vlak voor de LIOF Eindejaarsbijeenkomst op vrijdag 23 december worden de contracten getekend met de winnaars en zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

LIOF Yeah
Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van NV Industriebank LIOF in 2010 organiseerde de Limburgse ontwikkelingsmaatschappij een competitie voor studenten als aankomend ondernemer. Het project, LIOF Yeah! (Young enterprise award happening) heeft tot doel om ondernemende studenten te stimuleren een bedrijf te starten. Met dit project stelt LIOF zich tot doel het ondernemerschap bij studenten onder de aandacht te brengen en voor een aantal van hen een vliegende start mogelijk te maken. Bovendien wil LIOF enerzijds student/ondernemers aan de regio binden en ze anderzijds voor vestiging in de regio winnen. Vanwege het succes van vorig jaar besloot LIOF dit jaar weer een LIOF Yeah competitie te organiseren.

Het pakket
De starterspakketten bestaan uit producten en diensten van sponsors in natura ter waarde van ca. 10.000 euro elk. Zo is er een mobiel data/belabonnement met smartphone van Vodafone, een pakket bank- en verzekeringsdiensten van Rabobank, een state-of-the-art laptop van Unilogic, communicatie- en marketing diensten van Infour, bedrijfskundig en bancair advies van Claassen, Moolenbeek en Partners, drukwerk, app of website van Schrijen-Lippertz, een pakket kantoorartikelen van OfficeDepot, accountants- en fiscaal advies van RSM Wehrens Mennen en De Vries, huur van bedrijfsruimte in een van de LIOF Business Centers in Limburg en een ondernemersmake-over onder regie van Wim Haan. LIOF stelt respectievelijk 10.000, 20.000 en 40.000 euro beschikbaar aan risico¬kapitaal en innovatiecheques voor de 3e, 2e en 1ste prijs

Vestiging in Limburg
De prijzen worden uiteindelijk uitgekeerd bij de start van de nieuwe onderneming op voorwaarde dat deze in Limburg wordt gevestigd en de activiteiten ook daadwerkelijk in Limburg plaatsvinden.


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Maastricht, 17 oktober 2011

Meer informatie:
NV Industriebank LIOF
Frans Ridderbeekx
T: 043-3280280
E: fridderbeekx@liof.nl
www.liofyeah2011.nl