Regisseur Sander Burger neemt ‘De belofte van Laban’ in ontvangst


‘De belofte van Laban’, debuut van Armand Gimbrère, ligt mede dankzij het enthousiasme van filmregisseur Sander Burger nu in de winkel.

AMSTERDAM, 20111017 -- Vijf jaar geleden kreeg Sander Burger tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht, waar hijzelf debuteerde met zijn film ‘Olivier Etc.’ een verrassend storyboard onder ogen, bedacht en opgezet door Armand Gimbrère. Burger was direct zo enthousiast dat hij Gimbrère er toe aanzette het verhaal verder uit te werken, zodat het daarna eventueel verfilmd zou kunnen worden. Burger concludeerde stellig: “Om een dergelijk verhaal te kunnen verfilmen en de bijkomende kosten te kunnen rechtvaardigen, heb je eerst een succesvol boek nodig!” Armand Gimbrère heeft de uitdaging opgepakt en onder toeziend oog van Burger, die steeds heeft meegelezen en meegedacht, mag het resultaat er zijn: een indrukwekkend, superspannend boek voor Young Adults, dat zeker ook bij volwassen fans van het Fantasy-genre in de smaak zal vallen. Vandaag kreeg Sander Burger in Cafe Restaurant Dauphine in Amsterdam officieel het eerste exemplaar van de luxe versie van ‘De belofte van Laban’ in handen.
[Foto: Regisseur Sander Burger (l.) ontvangt eerste exemplaar van de luxe-editie van 'De belofte van Laban' uit handen van auteur Armand Gimbrère (r.)]
Fotobijschrift: Regisseur Sander Burger (l.) ontvangt eerste exemplaar van de luxe-editie van 'De belofte van Laban' uit handen van auteur Armand Gimbrère (r.)

“Niets anders dan lof dat Armand naast zijn dagelijkse werkzaamheden zo’n prachtig boek heeft weten te schrijven”, aldus Sander Burger. “Armand Gimbrère schrijft vlot en meeslepend, en is zeker geen loze belofte. Sterker nog: ‘De belofte van Laban’ heeft alles in zich om regelrecht een hit te worden. De verfilming van het script is hiermee een flinke stap dichterbij gekomen!”

‘De belofte van Laban’ is geschreven tegen een decor waarin kleine dorpjes, prachtige tuinen en zuivere bergbeekjes afsteken tegen ruig berglandschap, puntige rotspartijen en een lugubere en onneembare vesting. Joost Hiensch, winnaar van de Cinema.nl Afficheprijs 2011, heeft het filmische karakter van het verhaal prachtig vertaald in het ontwerp van de omslag.

‘De belofte van Laban’ gaat over de vijftienjarige Florian Bennett, die opgroeit als telg van een rijke Engelse familie in het liefelijke Bures St. Mary in Suffolk County. Als hij op een kwade dag een lang bewaard familiegeheim ontdekt, komt hij terecht in een andere wereld: het rijk van koning Laban. Nergal, de tegenstander van Laban, wil de macht grijpen over het hele koninkrijk, en wordt daarbij geholpen door duistere schimmen en angstaanjagende eksterkrijgers. In opdracht van Laban gaat Florian op een geheime missie om Nergal tegen te houden en wordt uiteindelijk geconfronteerd met een vreselijk dilemma…

Informatie over ‘De belofte van Laban’ is te vinden op o.a. www.gheringbooks.nl en www.facebook.com/belofte.van.laban.

'De belofte van Laban' is geschikt voor lezers vanaf circa 12 jaar.
De belofte van Laban | Armand Gimbrère | Uitgeverij GheringBooks | isbn 9789078839118 - € 18,95 | luxe hardcover: isbn 9789078839002 - € 23,50| 320 pagina’s


Bekijk hier de boektrailer op YouTube.