Gemeente Cromstrijen


Gratis spel- en praatprogramma voor kinderen van gescheiden ouders (17-10-2011)

Veel kinderen en jongeren kunnen moeilijk wennen aan de situatie die ontstaat na een scheiding. Om ze te helpen de scheiding van hun ouders te verwerken, organiseert de GGD Zuid-Holland Zuid - samen met Careyn- in de Hoeksche Waard het programma KIES (Kinderen In Echtscheiding Situaties). Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor dit gratis programma.

Carolien Vogelaar, projectleider bij de GGD ZHZ, is blij dat de GGD 'KIES' kan aanbieden in de Hoeksche Waard. "Voor sommige kinderen en jongeren begint na het uiteengaan van de ouders een jarenlange zoektocht naar rust en stabiliteit. Om kinderen en jongeren hierbij te helpen, bieden wij KIES aan. Bij KIES krijgen ze de gelegenheid te vertellen wat ze echt van de situatie vinden, zonder bang te hoeven zijn er iemand verdriet mee te doen.".

Aanmelden voor KIES

Deelname aan KIES is gratis. Het programma is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar en voor jongeren van 12 tot 16 jaar. De groepen zijn bewust in tweeën gedeeld, omdat de belevingswereld van beide doelgroepen natuurlijk anders is. Het maakt niet uit of ouders lang of kort geleden gescheiden zijn, iedereen kan mee doen. Het is ook mogelijk dat kinderen samen met hun broertje(s)/zusje(s) deelnemen. De kinderen of jongeren (maximaal tien) komen elke week een uur bij elkaar. KIES duurt acht weken. Voor ouders zijn er twee bijeenkomsten; een informatiebijeenkomst en een evaluatiebijeenkomst.

U kunt uw kind aanmelden op www.voorkomeendipzhz.nl, door te bellen naar (078) 7703401 of te mailen naar ac.nooijens@ggdzhz.nl.