Ingezonden persbericht


CommVault integreert SnapProtect-technologie in Dell Compellent-storage-arrays Combineert de snelheid van snapshotbescherming met applicatiebewuste recovery

Utrecht, 17 oktober 2011 - CommVault integreert SnapProtect-databescherming van CommVault® Simpana 9®-software in Dell Compellent-storage-arrays die gebruikmaken van Dell Compellent Data Instant Replay. De combinatie komt tegemoet aan de toenemende eisen aan applicatiebeschikbaarheid. Gebruikers kunnen de Dell Compellent-snapshots - de zogenaamde Replays - probleemloos combineren met de applicatiebewuste Simpana-software binnen een end-to-end beschermingspolicy en beheerinterface. Tijdrovend maatwerk of complexe scripting is niet langer nodig. Hierdoor voldoen bedrijven sneller aan SLA's, reduceren ze de interne IT-kosten en zijn productieback-upwindows te verkorten.

De SnapProtect-technologie van CommVault, een integraal onderdeel van de Simpana 9-softwaresuite, vereenvoudigt en automatiseert databescherming. Bovendien zorgt de technologie voor snelle recovery door naadloze integratie van databeschermingspolicies met de Replay-technologie in Dell Compellent-SAN's. De applicatieconsistente snapshots bieden zeer snelle recovery en zetten secundaire retentiekopieën automatisch over naar voordelige storagepools.

SnapProtect-policies optimaliseren de snelheid en efficiëntie van Dell Compellent Replays door de operationele impact te verkleinen en te voldoen aan de recovery-eisen van bedrijfskritische applicaties en bestandssystemen. Hierdoor halen organisaties meer rendement uit hun bestaande storagesystemen. De integratie van SnapProtect met de Compellent-storagesystemen zorgt voor volledige snapshotondersteuning voor de gehele storage-array-productlijn van Dell, inclusief de Dell EqualLogic PS Series, de Dell PowerVault MD-storage-arrays en de DL Backup to Disk Appliance.

Met SnapProtect voor Dell Compellent SAN-omgevingen kunnen nieuwe en bestaande klanten de bescherming van Microsoft Exchange-, SharePoint-, SQL Server- en Windows-omgevingen uitbreiden. Geautomatiseerde storagepolicies zorgen voor het overzetten van secundaire beschermingskopieën naar gededupliceerde disk-, tape- of cloud-storage voor langetermijnopslag. Dit reduceert de kosten en vermindert de compliance-eisen.

De gecombineerde oplossing biedt geautomatiseerde policies en nauwe API-integratie, die gezamenlijk zijn ontwikkeld door Dell en CommVault. Gebruikers kiezen alleen de Compellent Replay-optie. Zij hoeven geen acties te coördineren, applicatiestructuren in kaart te brengen of snapshots te creëren, te valideren of uit te faseren. Gebruikers kunnen ook een consistente set van applicatie- en bestandssysteempolicies monitoren met behulp van een centrale beheerconsole. Dit minimaliseert het aantal activiteiten, alarmeringen en rapportages.

Door gebruik te maken van SnapProtect for Virtual Server Agent bieden CommVault en Dell de prestaties die nodig zijn in veeleisende virtuele omgevingen. Het beschermen van honderden virtuele machines is binnen enkele minuten te realiseren door snel op snaphot gebaseerde recovery-kopieën te maken met minimale invloed op de productiesystemen.

End-to-end policies vereenvoudigen het creëren en automatiseren van selectieve kopieën op verschillende lagen disk-, tape- of cloud-storage. Zo is tegemoet te komen aan eisen vanuit de organisatie en is de total cost of ownership terug te dringen. Gebruikers hoeven niet langer ongecoördineerde dataverplaatsingen via verschillende legacy-back-uptools te volgen. Elke datakopie is te verantwoorden met behulp van de Simpana-databeheersoftware. Deze biedt ingebouwde rapportagemogelijkheden voor gestroomlijnde controle en kosten(door)berekening.

De Simpana SnapProtect-client staat borg voor applicatieconsistente recovery-kopieën. Dit zorgt voor eenvoudige recovery van elke kopie van applicatiedata zonder de traditionele complexiteit van het herstellen van applicaties uit snapshots, transactielogbestanden en offline kopieën. Om de recovery te versnellen, hoeven gebruikers alleen maar een tijdstip te kiezen in de bescherming-client. De applicatie wordt hersteld zonder dat bestanden en data herschreven moeten worden in een bruikbare applicatie-instance.

SnapProtect biedt directe back-up met verschillende herstelopties en snelle recovery van storagevolumes, applicatie-stores en kritische mappen en bestanden. De offline mining-tools van Simpana maken het mogelijk om berichten, documenten of Active Directory-componenten uit databasesnapshotkopieën te kiezen.

Michael McMahon, vicepresident OEM Sales van CommVault: "De onvolkomenheden van legacy-oplossingen voor back-up en recovery bedreigen de moderne virtuele datacenters. De integratie van SnapProtect met Dell Compellent-storage is opnieuw een initiatief van CommVault en Dell om hun partnership te versterken. Wij werken nauw samen bij het creëren van een nieuwe manier om zakelijke IT-omgevingen te beschermen en klanten te helpen meer rendement te halen uit hun bestaande technologie."

Phil Soran, President van Dell Compellent: "Dell en CommVault helpen zakelijke klanten bij het benutten van de voordelen van moderne datacenters. De integratie van SnapProtect met Dell Compellent-storage vermindert de uitdagingen en de valkuilen van traditionele databeschermingsplatforms door de integratie, automatisering en schaalbaarheid te verbeteren. Zo is effectief te werken in gevirtualiseerde en fysieke omgevingen."

Voor meer informatie

* CommVault® Simpana® 9-software

* http://www.commvault.com/products.html

* Meer over CommVault en Dell
http://dell.commvault.com

* CommVault Virtual Server Protection
http://www.commvault.com/solutions-virtualization.html
* Meer over CommVault-back-up en recovery
http://www.commvault.com/products-backup-recovery.html
· Meer over CommVault SnapProtect
http://www.commvault.com/solutions-snapprotect.html
* Meer CommVault-nieuws

* http://news.commvault.com/

Over CommVault
Beter en effectiever invulling geven aan de huidige en toekomstige behoeften op het vlak van datamanagement. Dit is de visie op basis waarvan CommVault Singular Information Management-oplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van data in complexe opslagomgevingen ontwikkelt. Organisaties hebben met de unieke single-platformarchitectuur van CommVault ongekende controle over datagroei en de kosten en risico's. De Simpana-softwaremodules van CommVault werken naadloos samen en delen hun code en functieset. Hierdoor bieden ze krachtige mogelijkheden voor databack-up, archivering, replicatie, zoeken en resource-beheer. Elke dag opnieuw kiezen bedrijven voor de ongeëvenaarde efficiency, prestaties, betrouwbaarheid en controle die alleen CommVault levert. CommVault heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Oceanport, New Jersey. Meer informatie is te vinden op www.commvault.com.




Ingezonden persbericht