Persbericht

Decos presenteert nieuw integratieplatform Decos Connect

Noordwijk, 17 oktober 2011 - Decos Information Solutions, specialist in document- en informatiebeheeroplossingen, introduceert een nieuw integratieplatform onder de naam Decos Connect. Het platform vereenvoudigt de integratie tussen het zaaksysteem/document managementsysteem Decos D5 en externe systemen. Hierdoor krijgen deze applicaties eenvoudig en geautoriseerd toegang tot de informatie die is opgeslagen in Decos. Het integratieplatform biedt bovendien de zekerheid dat documenten en andere gegevens op generieke wijze in Decos worden opgeslagen.

"Met Decos Connect bieden wij klanten de mogelijkheid om Decos D5 flexibel in te richten en tegelijkertijd externe systemen via web services op generieke wijze toegang te bieden tot het zaaksysteem", stelt René Wanders, Productmanager Integraties bij Decos. "De configuratie kan bovendien door de applicatiebeheerder zelf onderhouden worden. Dankzij de unieke techniek van Decos Connect is het bovendien mogelijk om on-the-fly extra velden toe te voegen aan de webservices."

Binnen de markt voor informatiebeheer speelt systeemintegratie een steeds belangrijke rol. Decos Connect biedt het antwoord op deze ontwikkeling. Koppelingen kunnen eenvoudiger en sneller gerealiseerd worden waardoor organisaties optimaal profiteren van beschikbare informatie binnen de organisatie. De Universiteit Twente is een van de eerste organisaties die gebruikmaakt van Decos Connect. Het integratieplatform wordt door de universiteit ingezet om belangrijke applicaties te koppelen aan Decos.

Projectleider Roger Quaedvlieg: "Wij zijn enthousiast over de eenvoudige manier van configureren. Op termijn willen wij ook automatisch nieuwe dossiers aan kunnen maken en vanuit bijvoorbeeld onze HRM-systeem documenten opslaan in Decos. De eerste resultaten die we behaald hebben met Decos Connect zijn veelbelovend"

Bezoek voor meer informatie over Decos Connect: www.decos.nl

Over Decos Information Solutions
Decos Information Solutions is een Nederlands softwarebedrijf gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van document- en informatiebeheer. Sinds de oprichting in 1987 heeft Decos Information Solutions diverse succesvolle applicaties op de markt gebracht. Met de introductie van de complete en veelzijdige oplossing voor document- en recordsmanagement Decos D5, geldt Decos Information Solutions als één van de belangrijkste spelers in Nederland op de markt van informatiebeheer. Onafhankelijk onderzoek heeft Decos D5 tevens aangewezen als het beste geïntegreerde zaaksysteem met eigen NEN 2082-gecertificeerd DMS/RMA. In nauwe samenwerking met diverse gemeenten heeft Decos Information Solutions in 2010 een klantcontactsysteem ontwikkeld. Het Decos KCS vormt dé toegang tot alle informatie die van belang is voor de behandeling van klantcontact. Inmiddels maken ruim 500 organisaties in diverse landen binnen onder andere de overheid, zorg en het onderwijs gebruik van onze oplossingen voor het organisatiebreed beheren van informatie. Meer informatie: www.decos.nl