Gemeente Gennep


Overeenkomst maakt weg vrij voor nieuwbouw in Gennepse wijk De Heikant

Gemeente Gennep, Dichterbij en Parkvisie ondertekenen op 18 oktober 2011 een overeenkomst, die de ontwikkeling mogelijk maakt van een aantal deelprojecten in de nieuwe woonwijk De Heikant.

Het gaat om de bouw van vijf woonzorggebouwen voor cliënten van Dichterbij, een multifunctionele accommodatie en het nieuwe hoofdkantoor voor Dichterbij, met werkgelegenheid voor zo'n driehonderd mensen. Ook de reconstructie van de Stiemensweg maakt deel uit van de overeenkomst.

De gemeente heeft hierover de afgelopen periode intensief contact gehad met Stichting Dichterbij en projectontwikkelaar Parkvisie Holding B.V. Op 4 oktober 2011 stemden burgemeester en wethouders van Gennep in met het sluiten van de overeenkomst waarin staat beschreven hoe de exploitatie van de deelprojecten geregeld is. Deze afspraken vormen een aanvulling op de reeds gesloten samenwerkingsovereenkomst over De Heikant van 1 juli 2008, waar de genoemde projecten deel van uitmaken.

Drie projecten De nieuwe woonwijk De Heikant wordt aangelegd op de terreinen van Dichterbij, aan weerszijden van de Heijenseweg en de Stiemensweg in Gennep. Het deelproject Boomheide fase 1 betreft vijf gebouwen met plaats voor zo'n veertig cliënten van Dichterbij, die nu nog op de oude locatie wonen. Voor de multifunctionele accommodatie (MFA) voorzien de plannen deels in een kinderdagverblijf en deels in een multifunctioneel bedrijfsgebouw (dagbehandelingen voor cliënten van Dichterbij en kantoorvoorzieningen) met drie bouwlagen. Het kantoor voor Dichterbij betreft hoogbouw bij de kruising van de Stiemensweg en de Heijenseweg. Dit wordt het nieuwe hoofdgebouw van Dichterbij, waar de stichting zo'n driehonderd medewerkers zal vestigen.

De gemeente Gennep heeft de plannen inmiddels in procedure gebracht. Op 14 juli jl. zijn de ontwerpprojectbesluiten en de ontwerpbouwvergunningen voor `MFA Gennep' en `Boomheide fase 1' ter inzage gelegd, evenals het ontwerpbestemmingsplan `Kantoor Dichterbij'.