Gemeente Oirschot

Openbare raadsbijeenkomst op 18 oktober

Op dinsdag 18 oktober 2011 vindt de volgende openbare raadsbijeenkomst plaats.

Â

Sessie I Informatiebijeenkomst over de Structuurvisie

Locatie : Raadszaal

Thema : âInformatiebijeenkomst over de Structuurvisieâ

Tijd : 19.30 uur tot 20.30 uur

Â

Op 12 juli 2011 heeft het college besloten tot een sobere en doelmatige actualisering van de StructuurvisiePlus. In de structuurvisie legt de gemeente vast welke ruimtelijke ontwikkelingen zij nastreeft. Ook vormt de structuurvisie de basis om fondsen op te richten en kosten te verhalen op initiatiefnemers. De fondsen kunnen dan weer ingezet worden voor bijvoorbeeld bovenwijkse voorzieningen, landschappelijke investeringen of parkeeroplossingen.

In onze huidige StructuurvisiePlus ontbreekt een uitvoeringparagraaf. Deze paragraaf is belangrijk omdat de gemeente hierin aangeeft welke doelen zij op welke manier en wanneer wil bereiken (wat-hoe-wanneer). We hebben ook geen basis voor fondsvorming. We lopen dus mogelijk geld mis dat we goed kunnen gebruiken om in te zetten in de ruimtelijke kwaliteit van onze gemeente. Het gaat dan om geld voor bijvoorbeeld bovenwijkse voorzieningen of parkeeroplossingen.

We voeren een technische, beleidsarme actualisering uit. We actualiseren het programma en voegen een uitvoeringsparagraaf toe aan de bestaande StructuurvisiePlus. We gaan dus geen nieuw, nog vast te stellen beleid opnemen. Het gaat om het verwerken van bestaand beleid dat eerder al is voorgelegd aan de gemeenteraad. Verder gaat het om ontwikkelingen die al in gang gezet zijn of binnen afzienbare termijn aan de orde zijn. In de bijeenkomst op 18 oktober geven wij de raad uitleg over de achtergronden, noodzaak en proces.

Â

Meer informatie kunt u vinden op de gemeentelijke website www.oirschot.nl onder het kopje "bestuur & organisatie" en vervolgens "gemeenteraad" en "agenda". Voor vragen kun u zich wenden tot de griffier, Han Struijs, 06-48136957 of h.struijs@oirschot.nl

Â