Kamer van Koophandel

Informatieavond 18 oktober startersproject toeristische sector in de gemeenten Heumen en Wijchen

maandag 10 oktober 2011

Mijn idee, een goed idee?!

In de gemeenten Heumen en Wijchen gaat het project ´Mijn idee, een goed idee?!´ van start. Dit project biedt startende en bestaande ondernemers in toerisme en recreatie ondersteuning bij het omzetten van hun idee naar een ondernemingsplan. Hiervoor werken Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, NORT Gelderland en RBT KAN samen. Een gratis informatieavond voor geïnteresseerden vindt plaats op 18 oktober 2011 om 19.30 uur in Boerderij De Diervoort, Staddijk 17 te Wijchen.

Workshops en kennisbijeenkomsten
Het traject voor de deelnemers bestaat uit workshops voor het schrijven van een ondernemingsplan. Daarnaast worden kennisbijeenkomsten aangeboden op het gebied van bijvoorbeeld marketing en promotie, regelgeving, financiën of veiligheid.

Knowhow
Uniek aan dit project is dat vanaf het begin nauw met de gemeenten wordt samengewerkt. De deelnemer ziet dus direct de haalbaarheid van zijn idee. Voor de specifieke kennis en deskundigheid is ook gezorgd: NORT Gelderland biedt toeristische knowhow voor de ondernemer, het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen weet alles van marketing en promotie en de Kamer van Koophandel is deskundig op gebied van financiën, verzekeren en regelgeving.

Goede ervaringen
Er zijn goede ervaringen met dit project opgedaan in diverse andere Gelderse gemeenten, waar zo´n 7 (aspirant-)starters per gemeente deelnamen en tweederde van de plannen ook daadwerkelijk is uitgevoerd. De financiering van dit project komt van de gemeenten, NORT Gelderland en de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland.

Lees het volledige persbericht (105 kb)

Zie het origineel
Bron: KvK