Gemeente Den Haag

Danssprookje Pinocchio op Festival De Betovering

Pinocchio... dit hedendaagse danssprookje van de Haagse choreografe Karine Guizzo staat op 18 en 19 oktober tijdens kindercultuurfestival De Betovering in het Lucent Danstheater in Den Haag. Pinocchio (foto Elise van der Linden)
Pinocchio (foto Elise van der Linden)

Guizzo neemt het bekende verhaal van Carlo Collodi als inspiratiebron en maakt daar haar eigen verhaal van. Het publiek neemt verrassend genoeg plaats op het podium van het theater en beleeft zo van heel dichtbij de avonturen van Pinocchio, Gepetto en de Fee die worden vertoond door de dansers. Zo wordt de toeschouwer een medereiziger in de belevenissen van Pinocchio.

Voor Pinocchio werkt Karine heel nauw samen met videokunstenaar Elise van der Linden en componist Miguelángel Clerc. Elise van der Linden laat met haar projecties fantasiefiguren als de krekel opduiken en tovert decors tevoorschijn. Miguelángel Clerc gebruikt in zijn muzikale compositie bijzondere objecten zoals pingpongballen en houtblokken. Zo komen verschillende kunstvormen samen.

Zelf spelen op het podium

Na afloop van de voorstelling nodigen de dansers de kinderen uit om met de instrumenten en de beelden te komen spelen. Zo kunnen zij zelf de magische wereld van beelden, geluiden en dans op het toneel verkennen.

Lucent Danstheater, Den Haag, dinsdag 18 oktober en woensdag 19 oktober, aanvang: 14.00, 19.30 en 10.00 uur. Lees meer op www.ldt.nl, www.debetovering.nl en www.karineguizzo.nl.