Gemeente Roermond

Ontknoping Toon uw Tuin 2011

Dinsdag 18 oktober a.s. vindt in de Tuinzaal van het stadhuis de ontknoping plaats van Toon uw Tuin. Vanaf 19.30 uur wordt de deelnemers een gevarieerd programma aangeboden. De 49 tuinbezitters in Roermond, die dit jaar hebben deelgenomen, krijgen dan van de jury te horen welke tuin met een extra waardering wordt beloond. Ook staat een lezing op het programma over beleving van het openbaar groen in relatie tot voortuintjes. Tenslotte krijgen alle deelnemers een kleine attentie mee naar huis als blijk van waardering voor hun tuinvlijt. Dit is het 7e opeenvolgende jaar dat de Gemeente Roermond deze activiteit organiseert. Ieder jaar werkt de gemeente Roermond samen met een plaatselijke organisatie of vereniging om te komen tot een boeiend programma. Dit jaar is dat Groei&Bloei, afdeling Roermond e.o.

In het voorjaar zijn alle tuinliefhebbers van Roermond opgeroepen hun tuin aan te melden voor deelname aan Toon uw Tuin. De gemeente wil hiermee stimuleren dat meer inwoners hun tuin verfraaien en daarmee een bijdrage leveren aan het verbeteren van het woongenot in de eigen wijk. De voortuin is immers een visitekaartje van de straat. Daarnaast zorgt het aanleggen en onderhouden van de tuin vaak voor meer contacten tussen buurtbewoners onderling. Dit bevordert de leefbaarheid in de wijk. En als de tuin groen is ingericht, dan heeft dat nog bijkomende voordelen:

* bij hevige regenval kan het water beter de grond in;
* de tuin biedt meer verkoeling op warme dagen;
* samen met de andere tuinen en groenstroken ontstaat er een groter gebied waar het voor tal van planten en dieren heerlijk toeven is.

Een deskundige jury heeft de deelnemende tuinen bezocht en beoordeeld. Bij de beoordeling is onder andere gelet op zaken zoals uitstraling, voorbeeldfunctie, belevingswaarde van de tuin, creativiteit en mate van inpassing in de omgeving.
* Programma Toon uw Tuin 2011 (Pdf-document)