Gemeente Soest

Werk aan Banningstraat en Kampweg van start

17 oktober 2011

Dinsdag 18 oktober begint het werk aan de Banningstraat en de Kampweg in Soesterberg. De gemeente Soest wil op deze belangrijke fietsroutes het comfort en de verkeersveiligheid verbeteren.

Langs de Banningstraat wordt het fietspad verbreed naar 3,50 meter en langs het fietspad wordt verlichting geplaatst. Het kruispunt Banningstraat/Oude Tempellaan wordt aangepast en komt op een verkeersplateau te liggen.

Aansluitend aan de werkzaamheden aan de Banningstraat, wordt gewerkt aan de Kampweg. Om de kruispunten bij de Banningstraat, Kamerlingh Onneslaan en Mercury meer te laten opvallen, worden de kruisingsvlakken herstraat met een opvallende kleur klinkersteen. Op de Kampweg en op de route Kamerlingh Onneslaan en Oude Tempellaan tussen de Kampweg en Banningstraat worden fietsstroken aangebracht. Het korte fietspad aan de Kamerlingh Onneslaan vlakbij de Kampweg wordt verwijderd.

Overlast en omrijden

De werkzaamheden zorgen de komende maanden voor overlast. Het kruispunt Banningstraat/Oude Tempellaan is een aantal weken gestremd. Woningen aan de Banningstraat en Kampweg blijven bereikbaar maar er moet wel een stukje worden omgereden. Doorgaand verkeer wordt met verwijzingsborden omgeleid.

Andere busroute

Tijdens het werk kan het openbaar vervoer niet de gebruikelijke route door Soesterberg rijden. Bussen rijden daarom tijdelijk via de provinciale weg N237/Amersfoortsestraat. Bij het kruispunt met de Veldmaarschalk Montgomeryweg worden tijdelijke haltes geplaatst aan weerszijden van de verkeerslichten.