Politie Kennemerland

Woningoverval Bennebroek in Opsporing Verzocht

KENNEMERLAND, 17-10-2011

Dinsdagavond wordt er in het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een woningoverval die op 20 september heeft plaatsgevonden aan de Willinklaan in Bennebroek. Overvallers bedreigden die ochtend de bewoners met een vuurwapen, waarna ze er met onder meer hun auto en bankpassen vandoor gingen. In Opsporing Verzocht wordt een reconstructie uitgezonden en er worden beelden getoond van één van de verdachten. Deze beelden zijn gemaakt toen er gepind werd met de gestolen bankpas. Ook wordt er een compositietekening getoond van een andere verdachte. Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond vanaf 21.30 uur uitgezonden op Nederland 1.

Eerder werd onderstaand persbericht verzonden over deze zaak:

Overval op woning
BENNEBROEK, 20 september- De politie kreeg dinsdagmorgen omstreeks 10.50 uur een melding van een gewapende overval op een woning aan de Willinklaan. Overvallers bedreigden de bewoners met een vuurwapen. De bewoners zijn ongedeerd gebleven. De overvallers gingen er in ieder geval vandoor met de auto van de bewoners, een Porsche Cayenne. Deze auto is later teruggevonden in Zwaanshoek. Wat er verder gestolen is, is nog niet bekend. Het Overvallenteam heeft direct een uitgebreid onderzoek opgestart. Voor zover bekend heeft dit nog niet tot aanhoudingen geleid. Het onderzoek is nog in volle gang.

Het overvallenteam van Politie Kennemerland
Het Overvallenteam van politie Kennemerland houdt zich bezig met het oplossen van overvallen die in de regio Kennemerland plaatsvinden. Overvallen hebben een grote en bedreigende impact voor slachtoffers en vaak ook voor getuigen; daarom is politie en justitie er alles aan gelegen om de daders op te sporen en de overvallen op te lossen. De aanpak van de overvalproblematiek is een landelijke prioriteit.