Eddy Terstall, Sanne Heijen en Chris Zegers in 1e crowd sourced movie

Persbericht van Stichting Weet Wat Je Besteedt

PERSBERICHT

Utrecht, 17 oktober 2011

Tweede deel Edgie The movie in première
Eddy Terstall, Sanne Heijen en Chris Zegers werken mee aan eerste crowd sourced movie door en voor jongeren

Vanaf morgen gaat deel 2 van Edgie The Movie in première. Nadat Chris Zegers al in deel 1, de trailer, te zien is, heeft nu Sanne Heijen een prominente rol. Edgie The Movie is de eerste Nederlandse crowd sourced movie voor jongeren, waarbij jongeren in een wedstrijd meewerken aan het script, de crew, de cast, muziek en styling. In de trailer is te zien dat de 16-jarige Alex door de politie wordt opgepakt met een tas met vijftigduizend euro. Hoe loopt dit af? Hoe komt een jongen van 16 jaar aan zoveel geld? Het script voor het vervolg in deel 2 is geschreven door de 24-jarige Ben Strijkers en bewerkt door Eddy Terstall. Edgie The Movie is een initiatief van stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB), een onafhankelijke stichting die de financiële zelfredzaamheid van Nederlandse jongeren wil vergroten.

Thea Hazel-Stals, directeur van Weet Wat Je Besteedt: "Met Edgie The Movie willen we jongeren aan het denken zetten over geld en dilemma's die daarbij spelen. De spannende trailer over Alex, Omar en Sara is al ruim zes weken te bewonderen op het platform Edgie.nl. Iedereen die een idee had wat er was gebeurd kon een script inzenden. Maar dat was niet het enige... op verschillende onderdelen, script, cast, crew, muziek en styling stroomde de inzendingen binnen. Een jury heeft na lang overleg de winnaars gekozen voor de verschillende onderdelen en die winnaars waren vorig weekend allemaal op de filmset aanwezig".

Zij vervolgt: "Jongeren bedenken en werken mee aan het verhaal en de opnames. De film zal, na de trailer, uit vier delen bestaan met daarna nog een slot. In ieder deel streven we er naar dat een bekende Nederlander meedoet. Maar minstens zo belangrijk is natuurlijk dat ieder deel wordt gemaakt door de jongeren zelf. Met als uiteindelijk resultaat, een bloedstollend spannend verhaal (tot op heden). We hebben nog geen idee hoe de film verder afloopt. De wedstrijd start morgen weer voor deel 3."

*

Links:
http://www.wwjb.org

Noot voor redacties


Stichting Weet Wat Je Besteedt

Noot voor de red actie (

Razende Robot Reporter