Gemeente Gorinchem


Gorcumer Hidde Hooikaas krijgt TROS Opsteker van de week

GORINCHEM, 14 oktober 2011 - Vrijwilliger van Theater 't Pand Hidde Hooikaas krijgt op 18 oktober de TROS `Opsteker van de week'. De TROS geeft deze prijs wekelijks aan iemand die zich belangeloos inzet voor een ander. Het programma haakt daarmee aan bij het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk.

TROS Opsteker van de week

Het programma wordt uitgezonden op vrijdag 21 oktober om 17.55 uur op Nederland 1. Het programma brengt de grote verscheidenheid aan vrijwilligerswerk voor het voetlicht en werft nieuwe vrijwilligers. De opsteker wordt elke week uitgereikt door een TROS-presentator of artiest. De uitverkozen vrijwilliger krijgt naast de onderscheiding een geldbedrag van 1.000 euro voor zijn of haar vrijwilligerswerk van de stichting De Grootste Familie Helpt.

Hidde Hooikaas

Hidde Hooikaas is ruim 10 jaar vrijwilliger met uiteenlopende activiteiten bij Theater 't Pand in Gorinchem. De ene keer staat hij achter de licht- of geluidstafel, de andere keer achter het fornuis om voor de gehele crew te koken. Hij weet stagiairs en startende vrijwilligers te motiveren en is bovendien een sfeermaker, ook voor de bezoekende spelers van het theater. Kortom: een vrijwilliger die het verdient om nu zelf eens in de schijnwerpers te staan.

Gorinchem en vrijwilligers

In de gemeente Gorinchem zijn veel vrijwilligers actief. Het vrijwilligerssteunpunt Gorinchem ondersteunt hen daarbij. Het vrijwilligerssteunpunt Gorinchem geeft advies en informatie aan vrijwilligers. Vrijwilligers en Maatschappelijke Stageleerlingen die in Gorinchem wonen, kunnen via onze vacaturebank zoeken naar banen. Ook is het vrijwilligerssteunpunt Gorinchem het aanspreekpunt voor Gorcumse vrijwilligers- en non profitorganisaties. Zo kunnen zij op de website www.vrijwilligersgorinchem.nl hun vrijwilligersbanen en banen voor de Maatschappelijke Stages aanbieden. Er worden daarnaast ook enkele malen per jaar informatieavonden voor Gorcumse organisaties georganiseerd.

Uitreiking

Er zal een feestelijk bijeenkomst voor Hidde Hooikaas in Theater t'Pand gehouden worden. Hierbij is ook burgemeester Piet IJssels aanwezig. De uitreiking van de TROS Opsteker van de Week en de overhandiging van een cheque van 1.000 euro van de Stichting De Grootste Familie Helpt wordt door zanger Django Wagner aan de uitverkozen vrijwilliger Hidde Hooikaas uitgereikt. Volkszanger Django Wagner uit Nuenen heeft onlangs de Buma NL Award (publieksprijs)gewonnen voor het "Beste Album van het jaar 2011".