Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.35 uur

Utrecht, 18-10-2011

Brandstichtingen

UTRECHT In de avond- en nacht van maandag 17 op dinsdag 18 oktober werd op meerdere plaatsen brand gesticht. De politie is op zoek naar getuige(n).

Rond 19.25 uur kwam een melding bij de politie binnen dat brand gesticht was bij een huis aan de Prof. Van Bemmelenlaan. Ter plaatse bleek dat tegen een voordeur van een huis een brandbare vloeistof was gegooid. Hierdoor was schade ontstaan aan de deur. Niet veel later kreeg de politie een tweede brandmelding. Op de Prof. Hugo de Vrieslaan stond een auto in brand. Ook hier bleek dat er vermoedelijk een brandbare vloeistof was gebruikt.

Omstreeks 01.15 uur kreeg de politie een derde melding van een brand aan de Peetersdreef. Hier stond een auto in brand. Uit eerste onderzoek bleek dat de auto vermoedelijk in brand gestoken was. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Poging inbraak

UTRECHT Maandagavond vond bij een bejaarde dame een poging inbraak plaats. De ruit van haar huis werd ingeslagen.

Een 89-jarige vrouw uit Utrecht zat omstreeks 19.25 uur in haar woonkamer aan de David van Mollemstraat tv te kijken. Plotseling hoorde zij vrouw een harde klap waarna zij allemaal glas over haar heen kreeg. In een reflex pakte zij de telefoon en belde 1-1-2. De politie kwam snel ter plaatse en constateerde dat er geprobeerd was in te breken bij de vrouw. Vermoedelijk zijn de verdachte(n) geschrokken omdat het slachtoffer in haar woonkamer zat.

De hevig geschrokken dame werd door familie opgevangen. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad,

tel.: 0900 88 44.

Jongens aangehouden voor poging inbraak

UTRECHT De politie heeft maandagavond twee jongens aangehouden omdat zij geprobeerd hadden in te breken in een auto.

Een getuige belde omstreeks 23.45 uur naar de politie omdat hij zag dat twee jongen met een stok een ruit van een auto aan de Bundelzwam aan het vernielen waren. De getuige gaf een uitstekend signalement van de verdachten door. Niet veel later zag de politie op de Vleutensebaan een scooter met twee jongens er op rijden Het tweetal voldeed aan het opgegeven signalement en werd aan de kant gezet.

De jongens, 16 en 17 jaar beiden uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De scooter werd voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen.

Rijbewijs ingevorderd

UTRECHT Een man is maandagavond 17 oktober aangehouden omdat hij te veel gedronken had.

Agenten kregen omstreeks 23.05 uur een melding over een bestuurder die was doorgereden na een aanrijding. Ze zagen de gezochte auto rijden op de Weg der Verenigde Naties en lieten hem stoppen. De 26-jarige man uit Utrecht moest blazen, maar blies herhaaldelijk verkeerd. Hierop werd besloten om de man over te brengen naar het bureau. Daar wees de ademanalyse 645 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Hij kreeg een proces-verbaal en er wordt nog onderzoek gedaan naar de aanrijding.

Heling bromfiets

UTRECHT Maandagmiddag 17 oktober is een jongen aangehouden op verdenking van heling.

Agenten werden rond 15.05 uur naar de Ariënslaan gestuurd in verband met een melding over twee personen bij een scooter in de bossages. Ter plaatse troffen agenten een scooter zonder kenteken en framenummers aan en een jongen die voldeed aan het signalement. De 16-jarige jongen uit Utrecht is aangehouden. De andere jongen is niet meer aangetroffen. De politie doet nog onderzoek naar de zaak.