Rochdale


17 oktober 2011

Actie reuze sigarettenpeuken in Kolenkit

In de complexen Scala en De Leeuw van Vlaanderen in Amsterdam West, die beheerd worden door Woningstichting Rochdale, liggen overal sigarettenpeuken.

In de trappenhuizen, galerijen, grindbakken en zelfs in de liften. De bordjes verboden te roken helpen blijkbaar niet. Verschillende kinderen die in de Kolenkit wonen, bedachten onder de hoede van de wijkbeheerder een manier om bewoners die niet over scherpe zintuigen beschikken, toch wakker te schudden. Als je goed door het raam kijkt, zie je een aantal reuze sigaretten staan. Dit zijn speciale protestkunstwerken die door hen zijn bedacht én gemaakt. De kinderen op de foto zijn portiekportiers van Rochdale. Zij zijn de ogen en de oren van de Woningstichting en hebben daar zelfs een training voor gevolgd. Nu maar hopen dat deze actie er voor zorgt dat de achteloze roker het niet langer in zijn hoofd haalt om de peuken naast de asbak te gooien.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, 06 - 212 58 004 of ndeleeuw@rochdale.nl.
Op vrijdag kunt u terecht bij Tamara Rolman-Aalbersberg, communicatieadviseur, 06 - 221 29462 of
trolman-aalbersberg@rochdale.nl.