Nieuwste uitgave Handboek Internationale Incasso uitgebreid met vier landen

Persbericht van PR Newswire

AMSTERDAM, October 18, 2011 /PRNewswire/ --

Slowakije, Roemenië, Zweden en Tunesië toegevoegd

Atradius Collections, mondiaal specialist in incasso,lanceert vandaag een bijgewerkte en uitgebreide versie van het Internationale Incasso Handboek, dat inmiddels 31 landen omvat. Dit is de eerste editie waarin Slowakije, Roemenië, Zweden en Tunesië worden behandeld. Het handboek is gratis te downloaden via http://www.atradiuscollections.com.

Deze versie is een update van het handboek dat in het voorjaar van 2011 is uitgegeven. Die editie was ook al aanzienlijk uitgebreid, onder meer met China en Hongkong. Het eerste Handboek Internationale Incasso kwam uit in 2009. Incassospecialisten werken het naslagwerk sindsdien continu bij conform de veranderingen op de markten.

"Internationale handel is een belangrijke bron van inkomsten. Bedrijven hebben daarom behoefte aan meer inzicht in de B2B-incassopraktijken in andere landen. Atradius Collections houdt de ontwikkelingen bij door voortdurend informatie te verschaffen over steeds meer landen", aldus Ralph van Dijk, Global Commercial Director Atradius Collections. "De economische ontwikkelingen in de wereld zijn nog steeds onzeker. Met het opnieuw oplopen van de faillissementen is handhaving en bescherming van de cashflow van groot belang. Kennis van incassoprocedures wordt onmisbaar voor het overleven van bedrijven die in het buitenland vorderingen hebben uitstaan, vooral wanneer deze moeten worden geïnd. Het handboek is een belangrijk hulpmiddel bij het behandelen van buitenlandse vorderingen, vooral voor organisaties die de middelen voor internationale incasso of kredietbeheer niet in huis hebben."

Het Handboek Internationale Incasso gaat in op de diversiteit en complexiteit van landspecifieke B2B-incasso en verschaft inzicht in de verschillende fasen van minnelijke regeling, financiële regelgeving rond incasso, gerechtelijke procedures en insolventieprocedures. De auteurs zijn experts op het gebied van landspecifieke incasso en wetgeving. Zij hebben jarenlange ervaring in internationale incasso bij Atradius Collections. De vijfde editie van het Handboek Internationale Incasso is beschikbaar via http://www.atradiuscollections.com.

Over Atradius Collections

Atradius Collections, een business unit van de Atradius Group, biedt efficiënte, snelle en flexibele oplossingen voor het innen van binnenlandse en buitenlandse handelsvorderingen. Met een wereldwijd netwerk van incassospecialisten, juristen en curatoren, werkt Atradius Collections voor meer dan 14.000 klanten waarbij jaarlijks gemiddeld 100.000 zaken in behandeling worden genomen. Met meer dan 85 jaar ervaring in de wereldwijde creditmanagementbranche is Atradius Collections wereldleider op het gebied van zakelijke incasso's.

Atradius Collections

CONTACT:

Razende Robot Reporter