Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht, 18-10-2011

Fietsdief geeft valse naam op

ZEIST Een fietsdief gaf op maandagmiddag 17 oktober een valse naam op.

Kort na het middaguur reden agenten in verband met een melding van een fietsdiefstal in Driebergen-Rijsenburg over de Arnhemse Bovenweg in Zeist in de richting van Driebergen. Op de Arnhemse Bovenweg zagen zij een man lopen, die voldeed aan het signalement van een fietsdief, die op donderdag 13 oktober op de Graaf Janlaan een fiets had gestolen. De agenten spraken de man aan en hij bleek zich niet te kunnen identificeren. Daarop hielden zij hem aan en brachten hem over naar het politiebureau.

In het politiebureau gaf de man zijn personalia op, maar die bleken na controle vals te zijn. Uit verder onderzoek wisten de agenten wel zijn juiste personalia vast te stellen: een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij bleek inderdaad de verdachte te zijn die de fiets op donderdag 13 oktober had gestolen. De verdachte is in het politiebureau ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De melding waar naartoe de agenten eigenlijk op weg waren (fietsdiefstal Driebergen-Rijsenburg) heeft tot een dubbele aanhouding geleid. Zie de persberichten van district Heuvelrug (Fiets folderbezorger gestolen).