Politie Groningen

Dinsdag 18 oktober 2011

Provincie Groningen, 18-10-2011

Man aangehouden wegens bedreiging

GRONINGEN De politie heeft maandagochtend een 31-jarige inwoner van Assen aangehouden. De man had een medewerker van de NS op het Stationsplein in Groningen bedreigd. Toen de medewerker de verdachte wilde overdragen aan de politie ging hij er vandoor. De verdachte kon even later door de agenten op het Gedempte Zuiderdiep worden aangehouden. De man is overgedragen aan de Spoorwegpolitie. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrachtauto bijna 9 ton te zwaar

DE MARNE Op maandagmiddag werd een 41-jarige inwoner van Winsum bekeurd. De politie zag de man mijn zijn vrachtauto rijden over de N361 in de gemeente De Marne. De chauffeur vervoerde kratten met wortelen. Bij weging van de combinatie van trekker en oplegger bleek dat deze bijna 9000 kg te zwaar beladen te zijn. Nadat de chauffeur een aantal kratten met wortelen had gelost, kon hij zijn weg weer vervolgen. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onderzoek naar autobrand

OUDE PEKELA Op maandagnacht omstreeks 24.00 uur, werd de bewoonster van een woning in de Feiko Clockstraat in Oude Pekela opgeschrikt toen haar auto in de brand stond. De auto stond onder een carport die ook in de brand ging. De brandweer was snel ter plaatse en wist de brand te blussen. De politie stelt een onderzoek naar de oorzaak van deze autobrand.

Bestuurder met ingevorderd rijbewijs aangehouden

GRONINGEN Op maandagnacht heeft de politie een 19-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Agenten zagen de man over de Froukemaheerd in Groningen rijden. Tijdens een controle bleek dat het rijbewijs van de Stadjer was ingevorderd. Nadat de man was meegenomen naar het politiebureau, bleek daar dat de man in het bezit was van een hoeveelheid harddrugs. De verdachte is ingesloten en proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs wordt opgemaakt.

Dochter aangehouden wegens huiselijk geweld

HOOGEZAND De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 20-jarige inwoonster van Hoogezand aangehouden wegens huiselijk geweld. Agenten reageerden op een melding dat er ruiten bij een woning in Hoogezand werden ingegooid. Ter plekke bleek dat de dochter dit had gedaan. Nadat zij ook haar moeder in het gezicht geslagen had, werd zij aangehouden. De verdachte is ingesloten in het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Roekeloze rijder loopt tegen de lamp

GRONINGEN In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 25-jarige inwoner van Groningen van de weg gehaald. Deze bestuurder zou roekeloos met zijn auto over de weg rijden en fietsers afsnijden. Op de Turfsingel in Groningen troffen agenten de man aan en controleerden de man. Hierbij bleek dat de Stadjer nog een vonnis had open staan wegens roekeloos rijgedrag. De man is meegenomen naar het politiebureau.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 17 oktober op diverse plaatsen het verkeer.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1911, aantal overtredingen: 71, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1120, aantal overtredingen: 198, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zuidwolde, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1465, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 139 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Grijpskerk, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 520, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Verlichtingscontrole:Op maandagavond werd er in de Steentilstraat in Groningen een verlichtingscontrole gehouden. Hierbij werden 24 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen verlichting voerden.