Gemeente Tytsjerksteradiel


Tentoonstelling 'Het riool leeft' in publiekscentrum

Van dinsdag 18 oktober tot en met woensdag 9 november is in het publiekscentrum van het gemeentehuis de tentoonstelling `Het Riool Leeft' te zien. Deze reizende tentoonstelling biedt de bezoeker een verrassende kijk op ons riool en de wereld van het afvalwater. De tentoonstelling is geschikt voor jong en oud.

Wettersoarch

Het gemeentelijke rioleringsplan vormt de aanleiding voor de tentoonstelling. Bij de bewoners van de gemeente is dit plan bekend onder de naam Wettersoarch. De tentoonstelling is speels en interactief. Inspecteer bijvoorbeeld zelf eens een riool of doe een digitale rioolquiz. De quiz bevat eenvoudige meerkeuzevragen die door iedereen te beantwoorden zijn.

Actuele onderwerpen

Ook geeft de tentoonstelling antwoord op actuele vragen en onderwerpen. Hoe is bijvoorbeeld wateroverlast door klimaatverandering te voorkomen? Dat werken in het riool leuk is, laten acht verschillende professionals zien. Via een beeldscherm zapt de bezoeker van beroep naar beroep. Van buizenproducent tot rioolontstopper.

Riocop

Met het spel Riocop stuurt de bezoeker een rijdende inspectiecamera het riool binnen en inspecteert van put naar put. Als de camera stopt, kun je een probleem identificeren en op die manier punten scoren. Door aan een quiz mee te doen maak men bovendien kans op een van de drie complete regentonnen.

Openingstijden

Het publiekscentrum is op maandag open van 12.30 tot 16.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.

groen-foon Wilt u ons bellen:
14 0511 (geen netnummer)
Maandag tot en
met donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 16.30

groen-mail Wilt u ons schrijven of mailen:
Postbus 3, 9250 AA Burgum
gemeente@t-diel.nl