Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Bladcampagne 2011

Bladcampagne 2011

De gemeente start binnenkort met de jaarlijkse bladcampagne.

Voor een periode van ongeveer zes weken worden de werkzaamheden uitgevoerd. Mogelijk ondervindt u enige verkeershinder van de werkzaamheden. Eventuele afzettingen en omleidingen worden met borden aangegeven. Het bladvrij maken van uw straat gaat soepeler als er geen auto's staan geparkeerd.

Blad aanbieden
Het blad kunt u aan de weg aanbieden. U wordt verzocht het blad niet tegen de bomen aan te leggen, in verband met de machinale verwijdering. Ook verzoeken wij u geen takken of ander tuinafval bij de bladeren te leggen om verstopping van de bladzuigmachine te voorkomen.

Voor uw tuin en het milieu is het beter het blad in de eigen tuin te verwerken of te laten liggen onder bomen en heesters. Dit voorkomt niet alleen veel onnodig werk in de tuin, maar ook wordt op de natuurlijke kringloop van plantengroei, afsterven en weer verteerd worden tot voedselbron niet verstoord. Bovendien is een natuurlijke tuin veel interessanter voor vogels, zoogdieren en insecten.

Aanbieden blad op afvalaanbiedstation
Voor de inwoners uit de Amerongen/Overberg en Leersum kunnen inwoners bladafval aanbieden op het afvalaanbiedstation in Rhenen. Inwoners uit Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Maarn en Maarsbergen kunnen bladafval aanbieden op het afvalaanbiedstation in Doorn.

Weersomstandigheden
Afhankelijk van de weeromstandigheden kan de planning van het inzamelen van het bladafval wijzigen.

Planning
Hieronder staat wanneer bij u in de buurt het blad wordt verwijderd. te downloaden
Bladroute 2011 alle dorpen.pdfLees voor