Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.50 uur

Utrecht, 18-10-2011

Woningoverval

AMERSFOORT Op maandagmiddag werd een woning overvallen. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 12.30 uur kreeg de politie een melding van een overval op een woning aan de Schilberg. Twee mannen drongen de woning binnen, bedreigden de 27-jarige bewoonster en eisten geld. Hierbij werd vermoedelijk gedreigd met een vuurwapen. De overvallers zijn er met nog onbekende buit vandoor gegaan. Bij de overval raakte niemand gewond.

Signalement verdachte 1:


- lichtgetinte man met een gelige ondertoon


- 18-26 jaar


- 1.70 meter


- zeer fors postuur


- zwart haar met krulletjes tot net boven de oren


- opvallend diepliggende zwarte ogen


- grijs vest


- donkere broek

Signalement verdachte 2:


- blanke man


- 18-26 jaar


- 1.70 meter


- normaal postuur


- donkerblond kort stekel haar


- zonnebril met goudkleurig montuur en zwarte glazen


- opvallende trui met zwart-rode strepen


- glanzend zwarte schoenen met een witte glanzende bovenkant

De politie is nog op zoek naar de verdachten en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Heling van bromfiets

AMERSFOORT Een man werd maandagochtend 17 oktober aangehouden op verdenking van heling.

Omstreeks 11.00 uur surveilleerden agenten over de Radiumweg. Zij zagen een scooter rijden zonder kenteken. Toen de scooterrijder de agenten zag, ging hij ervandoor. Na een korte achtervolging kon de 29-jarige man uit Amersfoort worden aangehouden op de Uraniumweg. De scooter waarop hij reed, bleek gestolen te zijn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigenoproep: meerdere pogingen tot inbraak

WOUDENBERG Sinds 11 oktober zijn verschillende pogingen tot inbraak gedaan in een appartementencomplex. De politie zoekt getuigen.

Tijdens surveillance werden agenten aangesproken door een bewoonster van een appartementencomplex aan de Westerwoud. Zij vertelde dat er op 11 oktober bij haar geprobeerd is in te breken. De agenten namen een kijkje en troffen bij verschillende woningen verse schade aan voordeuren aan.

Aan getuigen van de pogingen tot woninginbraak en aan mensen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Westerwoud, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook verzoekt de politie om pogingen tot woninginbraak direct te melden via 0900-8844 en hiervan aangifte te doen. Indien er sprake is van een heterdaadsituatie, dan kunt u bellen via 1-1-2.

Valse kentekenplaten

AMERSFOORT De politie zoekt een man die op maandagmiddag in een auto met valse kentekenplaten probeerde te tanken zonder te betalen.

Rond 13.45 uur zag personeel van een tankstation aan de Amsterdamseweg dat een man met een vreemde zwarte pruik na het tanken zonder te betalen weg wilde rijden. Een medewerker probeerde met een auto de man klem te rijden, maar dit lukte niet. Toch kwam de man later, zonder pruik, binnen om alsnog te betalen.

Uit onderzoek is gebleken dat de man valse kentekenplaten op zijn bordeauxrode Mercedes 190 heeft zitten. Dit is het kenteken FX-KK-23. De man droeg een zwarte pruik en een zwarte zonnebril.

De politie is nog op zoek naar de man en roept getuigen met meer informatie over deze man of auto op, om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.