Politie Drenthe

Dinsdag 18 oktober 2011

Provincie Drenthe, 18-10-2011

Nacht van Zuidlaren rustig verlopen

ZUIDLAREN De nacht van Zuidlaren heeft zich is een gezellige sfeer voltrokken. Er hebben zich geen noemenswaardige incidenten of verstoringen voorgedaan. Vanaf 04.00 uur nam de drukte zienderogen af, waarschijnlijk mede door het slechte weer. Een 23-jarige man uit Alkmaar werd aangehouden voor mishandeling. Hij sloeg in een horecagelegenheid aan de Brink een 19-jarige vrouwelijke bekende van hem uit Beverwijk in het gezicht. De vrouw deed aangifte. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en zal in de loop van vandaag worden verhoord.

Rijbewijs ingevorderd

DE GROEVE In de nacht van maandag op dinsdag vorderde de politie het rijbewijs in van een 40-jarige automobilist uit Slochteren. De man raakte op de Hunzeweg in De Groeve onder invloed van alcohol (955 ugl) met zijn auto de middengeleider en ramde daarna twee waarschuwingspalen voor wegwerkzaamheden. Getuigen belden de politie waarna de man werd aangehouden. Door het overmatig alcoholgebruik was hij niet in staat een verklaring af te leggen. Hij is ingesloten op het politiebureau en wordt vandaag gehoord.

Snelheidscontrole N376

GROLLOO Maandag hield de politie op de N376 bij Grolloo (80 km weg) een snelheidscontrole. Tussen 08.30 en 16.00 uur werd van 1374 autos de snelheid gemeten. 33 bestuurders reden te snel en krijgen een bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid was 118 km per uur.

Inbrekers overlopen

EMMER COMPASCUUM De eigenaar van een winkel aan het Westerdiep in Emmer Compascuum betrapte maandagavond tegen middernacht twee inbrekers. De echtgenote van de man had gehoord dat er iemand in de winkel onder hun woning was. Toen de eigenaar ging kijken ontdekte hij dat er was ingebroken. Terwijl hij naar buiten liep zag hij nog net twee mannen hard wegrennen. Uit de winkel is een klein bedrag aan kleingeld gestolen. De politie vermoedt dat de twee gevluchte daders ook verantwoordelijk zijn voor een inbraak die kort daarvoor werd een gepleegd in een winkel aan de Runde in Emmer Compascuum. Daar werden de inbrekers waarschijnlijk gestoord door een alarm wat in werking trad. Uit deze winkel is niets gestolen.

Winkeldievegge aangehouden

ASSEN Een medewerker van een winkel aan de Weverstraat in Assen hield maandagmiddag een 20-jarige vrouw uit Delfzijl aan op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw maakte deel uit van een groep van zeven personen. Getuigen zagen dat er spullen in een tas werden gestopt waarna de groep de winkel verliet. De gewaarschuwde politie nam de vrouw mee naar het politiebureau. In de tas van de vrouw vond de politie spullen die afkomstig waren uit de winkel waar ze was aangehouden. De vrouw bekende de diefstal en is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Met mes verwond

EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag hield de politie in een woning aan de Bruntingerbrink in Emmen een 21-jarige vrouw uit Coevorden aan. De vrouw zwaaide tijdens een ruzie met de 27-jarige bewoner van dit huis met een mes waarbij ze zichzelf en de man verwondde. De man en de vrouw werden door een arts aan hun verwondingen behandeld. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten. De man deed aangifte.

Man beschadigt autos

EMMEN Op de parkeerplaats bij het ziekenhuis aan de Boermarkeweg in Emmen hield de politie maandagmiddag een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man veroorzaakte kort daarvoor wat problemen in het ziekenhuis en toen hij vertrok trapte hij tegen een aantal geparkeerde autos aan en ging ook nog op de motorkap van een voorbijrijdende auto liggen. Omstanders die dit zagen pakten de man en hielden hem vast tot de politie arriveerde. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Gazonmaaier en aanhangwagen gestolen

HOLLANDSCHEVELD Tussen zaterdagmiddag en maandagmorgen is ingebroken in een blokhut van de plaatselijke tennisvereniging aan de Otto Zomerweg in Hollandscheveld. Een hek werd vernield en de deur van de blokhut werd opengebroken. Uit de blokhut werd een Honda zitmaaier gestolen. Er is aangifte gedaan.

NIEUWLANDE Tussen zondagmiddag en maandagmorgen is uit een vrijstaande schuur aan de Akkerweg in Nieuwlande een twee-assige Anssems open aanhangwagen gestolen. Een deur van de schuur werd opengebroken. Er is aangifte gedaan.

Koperdiefstal

RUINEN Onbekenden hebben waarschijnlijk in de afgelopen week bij het (gesloten) gemeentelijk buitenzwembad aan de Oude Benderseweg in Ruinen ongeveer 30 tot 40 meter koperen waterleidingsbuis gestolen. De buizen werden uit de toiletten, bij de douches en onder wasbakken vandaan gesloopt. Maandagmorgen werd de diefstal ontdekt. Er is namens de gemeente aangifte gedaan.

Koperdieven betrapt

WAPSE De politie hield maandagmorgen op het Midden in Wapserveen twee mannen van 33 en 42 jaar uit Beilen en Hoogeveen aan op verdenking van koperdiefstal. De bewoonster van een woning aan het Soerte in Wapse betrapte een man die een hoeveelheid koperen buizen achter haar woning vandaan haalde. Toen ze de man aansprak legde hij het koper terug en reed weg in een auto met aanhanger. De vrouw noteerde het kenteken en waarschuwde de politie. In de auto van de verdachten vond de politie nog wat koper dat bij de woning van de vrouw vandaan kwam. De 33-jarige man bekende de diefstal. Na verhoor zijn beide mannen weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Huiselijk geweld

GEMEENTE WESTERVELD De politie hield maandagmiddag een 39-jarige inwoner van de gemeente Westerveld aan. De man wordt verdacht van (poging tot) zware mishandeling van zijn echtgenote. De vrouw belde de politie nadat haar man haar bij een ruzie de keel had dichtgeknepen. De vrouw deed aangifte en de man is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Aanhoudingen in uitgaansleven

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op het Prinsenplein in Meppel vier mannen aangehouden. De verdachten, twee mannen van 24 en 32 jaar uit Ruinerwold, een 27-jarige man uit Staphorst en een 21-jarige man uit Koekange worden verdacht van openlijke geweldpleging, mishandeling van o.a. een politieagente en belediging van agenten. Toen de politie de 32-jarige man uit Ruinerwold aanhield op verdenking van mishandeling ging een grote groep vrienden van de verdachte zich daar mee bemoeien. Er ontstond een agressieve en vijandige sfeer waarbij de politie zich genoodzaakt zag de wapenstok en pepperspray te gebruiken. Tijdens de ongeregeldheden die ontstonden werd een agente licht gewond doordat ze omver werd geduwd en werden meerdere agenten beledigd. Na enige tijd lukte het de politie de rust te herstellen. De aangehouden verdachten zijn na verhoord te zijn in de loop van zondag weer in vrijheid gesteld. De mishandelde en beledigde agenten deden aangifte. De door de 32-jarige verdachte mishandelde man doet binnenkort aangifte.