Gemeente Lopik

Samenwerking Bibliotheek Lek & IJssel en gemeente Lopik voortgezet


In vervolg op het raadsbesluit van 27 september 2011 heeft het college het bestuur en de directie van Bibliotheek Lek & IJssel uitgenodigd voor een gesprek. Het doel was gezamenlijk te bekijken of er voor de bibliotheek toch mogelijkheden zijn het bibliotheekwerk in de gemeente Lopik te blijven verlenen, conform de door de gemeente gestelde inhoudelijke en financiële eisen. Beide partijen zijn tot overeenstemming gekomen.

Bibliotheek Lek & IJssel start zo spoedig mogelijk met de inrichting van de Bibliotheek in het vernieuwde Dorpshuis van Benschop. De inrichting gebeurt volgens een enigszins aangepast winkelconcept. Bibliotheek Lek & IJssel streeft ernaar de opening medio november 2011 te laten plaatsvinden.
Het college van de gemeente Lopik bereidt een raadsvoorstel voor waarin de gemeenteraad wordt gevraagd een bedrag van
EUR 10.000,-- voor de inrichtingskosten beschikbaar te stellen.

Aanleiding voor het gesprek was het verschil van mening dat was ontstaan tussen de gemeente Lopik en Bibliotheek Lek & IJssel over het financieren van de inrichtingskosten van de vestiging in Benschop. Er werden vele gesprekken gevoerd tussen collegeleden van de gemeente Lopik en het stichtingsbestuur en directie van de bibliotheek, maar er werd geen oplossing gevonden. Binnen zowel de begroting van de gemeente als de begroting van Bibliotheek Lek & IJssel was geen ruimte om de inrichtingskosten te betalen. Bibliotheek Lek & IJssel zette vervolgens de activiteiten voor de herinrichting Dorpshuis Benschop stop in afwachting van de keuze van de gemeente.

Beide partijen zijn verheugd over de voortzetting van de samenwerking.