Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 18-10-2011

Inbreker aangehouden

IJSSELSTEIN Een 18-jarige man uit IJsselstein is maandagavond 17 oktober aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij een inbraak in een woning aan de Italielaan.

Omstreeks 21.00 uur overliep de bewoner inbrekers in zijn woning en alarmeerde direct via 1-1-2 de politie. De inbrekers waren weggerend in de richting van de Nedereindseplas. Meerdere agenten stelden een onderzoek in en zochten de omgeving af. Plotseling zagen agenten twee jongemannen de bosjes uitrennen. Eén ervan kon worden aangehouden. De ander wist te ontkomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Bewoonster wakker door inbraakgeluiden

HOUTEN Een bewoonster aan de Vlierweg werd dinsdagnacht 18 oktober omstreeks 03.10 uur wakker van boorgeluiden. Toen zij poolshoogte nam, zag zij een onbekende man in de achtertuin staan. Die rende bij het zien van de bewoonster de tuin uit.

Uit onderzoek bleek dat er een gaatje was geboord in een raamkozijn. De weggevluchte man heeft een licht getinte huidskleur, leeftijd tussen de 30 en 40 jaar, ongeveer 1.70 m. lang, zwart glad haar tot op de oren. Hij droeg een zwart glimmend jack en zwarte broek. De politie onderzoekt de poging inbraak en roept een ieder die informatie heeft op dit te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Rijbewijs ingevorderd

NIEUWEGEIN Een 40-jarige automobilist uit Woerden is betrapt op een forse snelheidsovertreding.

De Woerdenaar reed maandagmiddag 17 oktober omstreeks 17.40 uur over de Rijksweg A2 ter hoogte van Vianen in de richting van Utrecht. Hij haalde toen met hoge snelheid het onopvallende videovoertuig van de Verkeerspolitie in. Die zette de achtervolging in en voerde een trajectmeting uit. De Woerdenaar werd na correctie geklokt op 158 km/u waar 100 km/u is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Verdachte steekincident aangehouden; politie zoekt getuige(n)

IJSSELSTEIN De politie heeft vrijdag 14 oktober een 38-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot moord/doodslag/zware mishandeling. De Amsterdammer is na zijn voorgeleiding bij de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

Een 40-jarige man uit IJsselstein kreeg met de Amsterdammer op vrijdag 14 oktober omstreeks 06.30 uur op de kruising Weegbree met de Valeriaan een woordenwisseling. Hierna werd de IJsselsteiner gestoken met een mes. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en mocht in de loop van zondag 16 oktober naar huis. Korte tijd na het steekincident gaf de Amsterdammer zich zelf aan bij de politie.

Om een completer beeld te krijgen, wil de politie in contact komen met getuige(n).Tijdens het steekincident blokkeerden de autos van de verdachte en het slachtoffer de kruising waardoor twee andere autos er niet langs konden. Eén van de autos kwam vanaf de Weegbree en de andere auto kwam vanaf de Valeriaan.De inzittenden van deze autos kunnen belangrijke getuigen zijn en hen wordt gevraagd contact op te nemen met de recherche bureau Nieuwegein, of via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.