Provincie Overijssel

N 743 bij Borne weer open voor alle verkeer

18 oktober 2011

De hoofdrijbaan van de provinciale weg N 743 tussen de grens gemeente Hengelo (ter hoogte van de brug over de Bornsebeek) en de rotonde Rondweg-Prins Bernhardlaan (Borne) is zaterdag 15 oktober weer opengegaan voor alle verkeer. Ook alle fietsoversteekplaatsen zijn weer open.

Werkzaamheden

De afgelopen week heeft aannemer Reef Infra in opdracht van de provincie Overijssel de N 743 bij Borne opgeknapt. Er is een nieuw type geluidsreducerend asfalt aangebracht, de fietsoversteken (ter hoogte van de Oude Deurninger en de Aalscheer) zijn verbeterd en er zijn nieuwe strepen op de weg aangebracht.

Veiligheid fietsers

De verbetering van de fietsoversteken bestaat uit een verbrede opstelstrook tussen de rijbanen en betonbanden in een speciale opstelling. De fietser wordt op die manier gestimuleerd om te kijken in de richting van het aankomend autoverkeer en kan niet rechtstreeks oversteken vanwege de aanwezigheid van de betonbanden.

Asfalt met langere levensduur

Naast het feit dat het geluid afneemt heeft het verbeterde type asfalt een dikkere deklaag. Het voordeel hiervan is een langere levensduur. Bovendien kan dit type asfalt onder slechtere weersomstandigheden worden aangelegd dan een reguliere asfaltdeklaag, waardoor het een groot deel van het jaar kan worden toegepast.

Een beeld van de werkzaamheden

Wegwerkzaamheden bij Borne

Fotografie Geert Cox.