Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


Tweede nominatie voor Tele-IC: Spider Award 2011

Tweede nominatie voor Tele-IC: Spider Award 2011

Amsterdam, dinsdag 18 oktober 2011

Na de nominatie voor de Accenture Innovation Award heeft Tele-IC van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis een tweede nominatie. De vernieuwende IC op afstand is nu ook genomineerd voor de Spider Award 2011.

Doel van de Spider Award is om vernieuwende ICT-projecten voor het voetlicht te brengen en kennis te delen over deze projecten. De jury beoordeelt de projecten op basis van kwaliteit en doelmatigheid, innovatie en continuïteit. Naast de Tele-IC zijn twee andere projecten genomineerd: Zorgportaal Rijnmond, een digitaal platform voor alle burgers en zorgverleners in de regio Rijnmond, en Goede Morgen Goede Avond, een initiatief van om eenzaamheid onder ouderen in gemeente Peel en Maas tegen te gaan door middel van beeldcontact met vrijwilligers.

Over Tele-IC
Het OLVG in Amsterdam en MC Zuiderzee in Lelystad zijn in april van dit jaar als eerste ziekenhuizen in Europa gestart met Tele-IC. Een intensivist van het OLVG neemt hierbij 's avonds, 's nachts en in het weekend op afstand de behandeling over van patiënten op de Intensive Care (IC) in een ander ziekenhuis. MC Zuiderzee in Lelystad is het eerste ziekenhuis dat gebruik maakt van deze unieke oplossing van het OLVG. Door Tele-IC kan bij kleine IC's de kwaliteit van de intensieve zorg 24 uur per dag worden geborgd.
Wilt u meer weten over Tele-IC? Bekijk hier de film

Op 8 november wordt de winnaar bekendgemaakt op het congres van ICT Zorg in Ede.